Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 21 juni 2016

Samsung Galaxy S7 EdgeSamsung Galaxy S7 Edge är en flaggskeps mobil och dessutom en av de bättre mobiltelefonerna som har släppts i år. Den är en stor uppgradering jämtfört med föregångaren.
Detta är en lyxig smartphone, byggd av en kombination av aluminium och glas. Både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas vilket ger ett premium intryck. Runt telefonens kanter finns en ram av aluminium och precis som tidigare är den vänstra och högra långsidan av displayen böjda vilket är en detalj som gör lurens design unik.
Samsung Galaxy S7 Edge är större än förra årets modell. Nu är displayen på 5,5 tum och har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten landar på 534 ppi. Skärmen är alltså extremt skarp, har bra betraktningsvinkel och bra färgåtergivning. När det gäller displayen finns knappast något att klaga på.
Att displayen är stor ger många fördelar som jag personligen anser är viktigare än enhandsfattning. Det blir bland annat lättare att avnjuta filmer eller spel på en större skärm. Displayen har funktionen Always On som innebär att tid, kalender, missade samtal och sms på en i övrigt släckt display.
Under displayen sitter en knapp som är en kombination av hemknapp och fingeravtrycksläsare.
Telefonen är vatten och dammtålig och klarar av av ligga på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter. Den har IP 68 Certifiering.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer. Denna gång har den plats för ett minneskort på upp till 256 GB. Vilket Samsung Galaxy S6 Edge saknade.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,1 GHz och detta är en mycket populär processor som sitter i många av årets flaggskeps mobiler. Det är med andra ord en av de bästa om inte den bästa processorn just nu. Det finns även varianter med en åttakärnig Exonys 8890 processor på 2,3 GHz istället.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Samsungs dyrare modeller är kända för att ha väldigt bra kameror av hög kvalitet så när du tar bilder med kameran kan du räkna med skarpa bilder med utmärkt färgåtergivning.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Bland funktionerna kan nämnas People Edge, Game Launcher samt Samsung Pay men det finns förstås många fler användbara funktioner.
Batteristorleken har ökat till 3600 mAh och detta batteri stödjer snabbladdning samt trådlös laddning. Denna lur har Quick Charge 2.0 och klarar av att ladda upp batteriet till sextio procent fullt på endast trettio minuter.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med Samsungs skinn Touchwiz. Räkna därmed inte med något rent Android.
En Samsung Galaxy S7 Edge är långt ifrån en billig smartphone men å andra sidan får man en otroligt fint designad mobiltelefon med väldigt bra specifikationer och funktioner.
En Samsung Galaxy S7 Edge kostar runt 7300 kr. Fast det är klart att det är väldigt få som köper så här pass dyra mobiltelefoner kontant. De flesta köper via sitt abonnemang eller genom delbetalning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar