Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 1 juni 2016

Sony Xperia E5Sony Xperia E5 har precis presenterats och det rör sig om en budgetmobil med den numera vanliga unibody konstruktionen samt byggd av plast. Den har som vanligt när det gäller Sony's mobiltelefoner en rektangulär design. Designen är enkel så mobilen ger inget lyxigt intryck och den har långt ifån de bästa specifikationerna men man kan inte förvänta sig något annat för detta är trots allt en budgetmobil.
Sony Xperia E5 har en 5 tums display och denna display har 720×1280 pixlar. Det ger en pixeltäthet på 294 ppi.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på endast 16 GB men som tur är finns det plats för ett minneskort på upp till 200 GB. Du kan alltså enkelt öka minneskapaciteten genom att investera i ett MicroSd kort.
Luren drivs av en fyrkärnig MediTek MT6735 processor på 1,3 GHz. Detta är en typ av processor som är framtagen för att sitta i just lite billigare mobiltelefoner. Den är inte så kraftfull men klarar av lättare användande. En budgetmobil passar ytterst sällan dig som gärna spelar tekniskt avancerade spel. Du bör åtminstone rikta blicken mot budgetmobiler i mellansegmentet eller allra helst välja en toppmodell. Man måste dock alltid titta på mobilens prestanda innan man köper den för annars riskerar du att ångra ditt köp. Den smartphone du köper måste passa dina behov.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 2700 mAh vilket är fullt godkänt med tanke på displayens lägre kvalitet och den lite svagare processorn. Det finns många saker som påverkar batteri tiden. En kraftfull processor och en QHD display drar mer ström än en svagare processor och en skärm med mindre pixeltäthet. Mobilen har dessutom Sony's batterisparläge så tillverkaren lovar att luren klarar av två dagar på en laddning.
En sak jag hela tiden försöker få fram här i bloggen är hur viktigt det faktiskt är att också titta på specifikationerna och inte bara designen. Det är tyvärr fortfarande allt för många som väljer smartphone på impuls.  Det som är allra viktigast är hur de olika komponenterna sammarbetar men specifikationerna ger en indikation på hur telefonen fungerar.
Sony Xperia E5 finns i färgerna svart eller vitt. Det finns med andra ord inte många valmöjligheter när det gäller färgerna.
Konkurrensen i budgetsegmentet är hård så vi får se hur många som faktiskt skaffa en Sony Xperia E5. Priset hamnar runt 2000 kr och med tanke på det låga priset är den en helt okej smartphone. Ett bättre alternativ är One Plus X som visserligen kostar 200 kr mer men som har en mer premium design och bättre specifikationer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar