Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 30 juni 2016

Xiaomi Mi5Xiaomi är en mobiltelefon tillverkare som är rätt så okänd bland majoriteten i Sverige och det är dags att fler får upp ögonen för detta företag. Deras produkter kostar betydligt mindre än de mer etablerade konkurrenternas jämbördiga produkter.
Xiaomi Mi 5 är företagets flaggskeps mobil och har en fin, lyxig design och mycket bra prestanda. Telefonen är som Samsung Galaxy S7 konstruerad av en kombination av metall, plast och glas. Runt lurens kanter löper en ram av aluminium och baksidan och fronten är täckta av ett lager glas.
Xiaomi Mi 5 har en snabb processor och har därmed bra spel prestanda. Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 1,8 GHz och det är samma processor som sitter i många av årets flaggskeps mobiler.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer. Det finns ingen möjlighet att utöka minneskapaciteten då den saknar plats för ett MicroSd kort. Det internminne som redan finns i mobiltelefonen måste alltså täckta dina behov.
Displayen är på 5,2 tum och har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 428 ppi .
De flesta dyrare konkurrenter har en QHD display och Xiaomi Mi 5 har en HD display istället så det är en av de punkter som tillverkaren har valt att spara in på för att lyckas hålla nere priset. En bra HD display duger dock gott och väl för de flesta och man ser oftast inte någon skillnad. Det är klart att om du jämför skärmens kvalitet direkt med en smartphone med QHD display märks det direkt.
Under displayen sitter en fingeravtrycksläsare som också fungerar som en hemknapp.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh och det kan laddas fort eftersom mobiltelefonen stödjer snabbladdning. Den har Quick Charge 3.0 och kan därmed ladda batteriet åttio procent fullt på trettio minuter.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus,optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 4 Megapixlar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow men med Xiaomis egna skinn MIUI 7.0.
Värt att veta innan man väljer att köpa en Xiaomi Mi 5 är att menyerna inte finns på svenska. Huvudspråket är kinesiska men det går att ställa in så att det blir på engelska istället.
Xiaomi Mi 5 är en av de mobiltelefoner som erbjuder mycket för pengarna. Den billigaste varianten kostar 4990 kr och då får man som sagt en smartphone som inte hamnar långt ifrån sina betydligt dyrare konkurrenter.
Ett annat alternativ är One Plus 3 som kostar 1300 kr mindre än Mi 5.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar