Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 29 juli 2016

Alcatel Idol 4SAlcatel Idol 4S är tunn, har en fin metall ram som går runt nästan hela mobilen men det finns antenn band på både toppen och botten. Fronten och baksidan är täckta av ett lager glas likt Samsungs senaste toppmodeller.
På baksidan sitter en kameralins samt en fingeravtrycksläsare. Fingeravtrycksläsaren fungerar bra men är långt ifrån lika bra som de allra bästa fingeravtrycksläsarna.
Power knappen sitter tyvärr placerad längst uppe på mobilens överkant och blir därmed svår att nå.
Telefonen har dubbla högtalare från JBL och dessa är både riktade framåt och bakåt vilket leder till ett mycket bra ljud.
Detta är en smartphone i mellansegmentet som presterar riktigt bra och erbjuder ett nästan rent operativsystem med minimalt av bloatware. Det blir säga förinstallerade appar som man sällan eller aldrig använder och därför bara tar upp onödigt plats i telefonen. Dessa går dessutom inte att avinstallera. Det är i alla fall svårt för den vanliga användaren.
Alcatel Idol 4S har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 652 processor på 1,8 GHz.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5,5 tum. Den har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 534 ppi. Det rör sig med andra ord om en QHD display så skärmen är skarp och har utmärkt färgåtergivning.
Även betraktningsvinkeln är bra.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den framåtriktade kameran är på 8 Megapixlar och har en LED blixt.
Bilderna dessa kameror tar är mycket bra och ligger faktiskt något över medelsnittet i sin klass.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh.
Eftersom Alcatel är en liten tillverkare som mest satsar på lågbudgetmarknaden och mobiler i mellanklassen är deras smartphones relativt okända här i Sverige. Om du vill ha mycket för pengarna är det bra att rikta blicken mot denna sorts tillverkare.
En Alcatel Idol 4S kostar runt 400 dollar vilket motsvarar ungefär 3400 kr.
Det finns också en ändå billigare smartphone med bland annat mindre display och som saknar fingeravtrycksläsare nämligen Alcatel Idol 4 som dessutom en annan processor men har en liknande design.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar