Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 28 juli 2016

Blackberry DTEK50Den nya Blackberry DTEK50 är i det närmaste en omdöpt Alcatel Idol 4 som är en mobiltelefon i mellansegmentet. Designen är nästan identisk, det är bara vissa detaljer som skiljer telefonerna åt. Blackberrys lur har till exempel en mer texturerad baksida. De två olika mobilerna har till och med samma prestanda. Det som mest skiljer telefonerna åt är mjukvaran. Blackberry har ett stort fokus på mobil säkerhets och påstår själva att Blackberry DTEK50 är världens säkraste mobiltelefon med operativsystemet Android. Den har bland annat Blackberrys egna DTEK programvara som skyddar användaren mot skadlig kod och andra säkerhets problem. Därmed passar denna smartphone bra som tjänstemobil. Blackberry har alltid varit väldigt duktiga när det gäller säkerhets aspekten och denna smartphone är inget undantag.
Blackberry DTEK50 har ett lager glas både på fronten och baksidan. Runt lurens kanter löper en ram av aluminium. Telefonen ser fin ut och har trots sitt något lägre pris en premium design.
Numera finns det visserligen många exempel på billigare smartphones med mer lyxig design så det är inte så ovanligt längre. Blackberry DTEK50 är denna gång inte designad av Blackberry själva utan inom det området har de sammarbetat med en tillverkare som heter TCL.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 GHz.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på endast 16 GB men det finns plats för ett MicroSd kort så minneskapaciteten går att utöka på ett enkelt och billigt sätt. Minneskortet kan vara upp till 2 Terabyte.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar och har även den LED blixt.
Batteristorleken ligger på 2610 mAh och stödjer snabbladdning via Quick Charge 2.0.
Att det går att ladda sitt batteri nästan fullt på kort tid är förstås alltid en stor fördel men hur snabbladdning påverkar mobiltelefoners batterier på längre sikt är något som få vet. Förmodligen blir påfrestningen på batteriet större.
Blackberry DTEK50 kommer med operativsystemet Android 6.0 Marshmallow men med funktioner som krypterar telefonen.
Mobilen har ett pris runt 299 dollar vilket motsvarar ungefär 2600 kr men ett svenskt pris blir tyvärr lite högre än så.
Tillverkaren Blackberry har under lång tid haft ekonomiska problem på grund av att man inte säljer tillräckligt med mobiltelefoner. Under lång tid satsade företaget på ett helt eget operativsystem och det gick minst sagt dåligt. De hade bland annat samma problem som Microsoft Windows fortfarande har. Nämligen att det finns få appar eftersom de som gör applikationer satsar på populära system för att på det sättet få fler användare.
Blackberry Priv som släpptes förra året var deras första smartphone med operativsystemet Android och Blackberry DTEK50 är den andra.
Denna mobiltelefon passar dig som vill ha en mobil med fokus på säkerhet och som samtidigt är relativt billig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar