Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 27 juli 2016

Huawei P9 Lite
Huawei P9 Lite har samma rundade hörn och raka kanter samt har en liknande design som vanliga Huawei P9 men den sistnämnda kostar betydligt  . Detta beror delvis på att denna är mer lyxig på grund av dess aluminium unibody konstruktion. P9 Lite däremot är tillverkad av plast men har en ram av aluminium som löper runt dess kanter. Baksidan är gjord för att likna borstad metall.
Huawei P9 Lite släpptes till försäljning i April 2016 och är alltså en relativt ny smartphone.
Prestandamässigt är Huawei P9 Lite en mobiltelefon i mellansegmentet. Den har med andra ord sparat in på prestandan i jämförelse med dess dyrare syskon.
Telefonen har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 424 ppi.
Den kommer med Android 6.0 Marshmallow men med tillverkarens egna skinn Emotion UI 4.1 som har ett helt annorlunda upplägg än det rena Android. Detta är ett faktum man bör vara medveten om när man funderar på att köpa en mobiltelefon tillverkad av Huawei.
För dig som är van med hur Android fungerar finns risken att du inte alls tycker om Huaweis skinn.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 650 processor på 2 GHz. Detta är en processor som är jämförbar med Snapdragon 617. Det är till och med möjligt att Huaweis egna processor är bättre än Qualcomms processor.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på endast 16 GB vilket är lite för litet för dagens användare. Det finns också en variant med ett Ram minne på 3 GB men specifikationerna i övrigt är de samma.
Det inbyggda batteriet är på 3000 mAh. Luren stödjer tyvärr inte snabbladdning vilket förstås är synd.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Kameran är en standard kamera och är med andra ord inte framtagen i sammarbete med Leica som ju är fallet hos Huawei P9.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Som majoriteten av dagens smartphones har har Huawei P9 Lite en fingeravtrycksläsare och den är som vanligt när det gäller mobiltelefoner från denna tillverkare på telefonens baksida.
En Huawei P9 Lite har ett pris runt 2990 kr och det innebär att den konkurrenter med mobiler i samma prisklass. En stor konkurrent är Huawei budgetmärke Honor och då tänker jag främst på Honor 5X som nästan helt är tillverkad av metall och som till och med kostar något mindre.
Ett annat alternativ är HTC One A9 som har samma pris men enligt min åsikt har en mer premium design.
Vilken mobiltelefon du ska köpa beror helt på vilka behov du har. Vad du brukar använda din mobiltelefon till samt hur din budget ser ut. Man ska dock aldrig investera i en ny smartphone på impuls. Läs alltid på om mobilen före ett eventuellt köp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar