Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 7 juli 2016

Huawei P9Huawei P9 är en smartphone med en lyxig design och utmärkta specifikationer samtidigt som den är något billigare än många av konkurrenternas flaggskeps mobiler. Detta är en unibody mobil konstruerad av metall och en av de vackraste mobiltelefoner Huawei någonsin tillverkat. Den är dessutom otroligt välbyggd. Man märker att man har tänkt igenom varje detalj. Kanterna är raka men hörnen är avrundade och telefonen är relativt tunn med en tjocklek på 7 mm. På vänster sida sitter lurens knappar och på högre sida sitter Simkorts platsen och MicroSd kort platsen.
Displayen är en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 423 ppi. Detta är ett av de områden som tillverkaren har sparat in på för att lyckas hålla nere priset på sin produkt. Glaset är ett 2.5D glas och det betyder att glaset är avrundat på kanterna . Det liksom flyter över telefonens kanter.
På baksidan under de dubbla kameralinserna som man har tagit fram i sammarbete med Leica sitter en fingeravtrycksläsare. Kameralinserna ligger plant mot chassit av aluminium. De sticker alltså inte ut från kroppen som är fallet hos många av konkurrenternas lurar och det medför att mobilen ligger bra på ett plant underlag. Dessutom minskar risken att skada linserna om olyckan är framme vilket är en stor fördel.
De bakre kamerorna är på 12 Megapixlar och har autofokus och varsin LED blixt. Den ena tar bilder i färg och den andra tar svartvita bilder.
Dessa kameror kan sammarbeta och ger fantastiska bilder. Faktiskt är det här en av årets bästa mobil kameror.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Här finns även plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Det finns också en bättre variant med ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB men specifikationerna i övrigt är de samma.
Huawei P9 har en åttakärnig egentillverkad HiSilicon Kirin 955 processor på 2,5 GHz och denna processor är imponerande kraftfull och snabb. Den här mobiltelefonen är helt enkelt ett kraftmonster fullt jämbördig med konkurrenternas Snapdragon 820 processor.
I telefonens underkant sitter en USB Typ C port så telefonen är därmed framtids säkrad då detta är den nya standarden. Långt ifrån alla nya smartphones kommer med USB Typ C men det blir allt mer vanligt. Eftersom det fortfarande är lite ovanligt kan det bli besvärligt att få tag på en ny laddare fort ifall den du har skulle gå sönder. En vanlig laddare passar nämligen inte i lurens port.
Batteristorleken ligger på 3000 mAh. En nackdel med batteriet är att det förbrukar mycket ström vid hård belastning. Det är förstås så för alla mobiltelefoner men det känns något värre med den här mobilen. Du som likt mig själv använder din smartphone ofta under dagen bör räkna med att ladda batteriet någon gång mitt på dagen eller på eftermiddagen för att undvika ett helt tomt batteri.
Det operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow med tillverkarens skinn Emotion UI 4.1 som är ett mycket stort skinn som ändrar väldigt mycket av hur allt är upplaggt. Om du aldrig tidigare har ägt en en mobiltelefon från Huawei råder jag dig därför att först kolla upp ifall du tycker om systemet innan du beställer mobilen.
En Huawei P9 har ett pris runt 5500 kr och det är visserligen billigare än många av konkurrenternas flaggskeps mobiler men det finns ändå billigare alternativ. En One Plus 3 kostar endast 3695 kr.
Hos Comviq är Huawei P9 just nu ( Juli 2016) Månadens mobil så om du tecknar abonnemanget Fastpris med en bindningstid på 24 månader får du betala 255 kr i månaden totalt. Alltså mobil och abonnemang. Det ingår visserligen inte särskilt mycket surf för den kostnaden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar