Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 18 juli 2016

Lenovo Moto ELenovo Moto E är den billigaste modellen i Moto serien och den har designen gemensamt med sina dyrare nyligen lanserade syskon. Den har samma enklare och praktiska design och är precis som dessa konstruerad av plast. Hörnen är avrundade och kanterna är böjda vilket ger ett skönt grepp när man håller i telefonen.
Baksidan är numera helt platt vilket ju inte var fallet med Motorolas tidigare modeller.
Den nya designen gör att luren ligger still på plana underlag men det innebär också att den inte har samma ergonomiska design som tidigare. Denna mobiltelefon har ett visst skydd mot regn och lättare spill men klarar knappast att tappas i till exempel diskhon.
Den kommer att släppas till försäljning i början av September och kostar då runt 130 dollar vilket motsvarar ungefär 1180 kr men räkna med ett något högre svenskt pris på grund av den svenska momsen.
Detta är alltså en enkel lågbudgetmobil med prestanda därefter.
Lenovo Moto E har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Om du köper en riktigt billig smartphone får du nästan alltid en display med lägre pixeltäthet men displayen duger ju för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och skicka sms. En person som gärna spelar tekniskt avancerade spel eller tittar på streamad film brukar ju ändå sällan köpa en lågbudgetmobil.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8 GB. Det kan eventuellt även släppas en variant med ett internminne på 16 GB.
Både Ram minnet och internminnet är på gränsen till för litet. Det internminne tillverkaren anger är alltid det totala så du har med andra ord inte 8 GB tillgängligt utan en stor del slukas upp av själva systemet. Motorolas mobiltelefoner är dock kända för att ha ett i det närmaste rent operativsystem vilket är mycket bra. Här finns inte särskilt många förinstallerade appar som du aldrig använder och som inte går att avinstallera. Som därmed bara tar upp plats i telefonen.
Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB. Detta är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten så det är en bra sak med denna budgetmobil.
Exakt vilken processor som sitter i Moto E är inte känt ännu men enligt vissa uppgifter på nätet kan den ha en fyrkärnig Snapdragon 615 processor på 1,5 GHz.
Batteriet är på 2800 mAh vilket är en förbättring jämtfört med föregångaren. Batteriet borde därmed klara minst en dag på en laddning.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och den främre kameran är på 5 Megapixlar. Dessa är förstås inte riktigt i klass med de kameror som sitter i betydligt dyrare mobiltelefoner men kan duga för att ta vardags bilder. I alla fall ifall du inte har allt för höga krav.
Det operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow som fortfarande är den senaste uppdateringen även om den nya Android 7.0 är på väg.
Lenovo Moto E finns i färgerna svart eller vitt.
En lågbudgetmobil passar dig som inte vill eller kan spendera så mycket på din smartphone eller dig som vill ha en billig extra mobil. Eftersom den inte har så många avancerade funktioner passar den även utmärkt som någons första mobiltelefon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar