Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 25 juli 2016

Lenovo Moto ZLenovo Moto Z är en ny unibody mobil med en inovativ design. Den är modulär som LG G5 men man har valt en annan lösning för att byta ut modulerna. De fästes nämligen direkt på mobiltelefonens baksida med hjälp av starka magneter. Detta är en bättre konstruktion än hos konkurrenten LG G5 eftersom telefonen på detta sätt inte behöver stängas av varje gång man vill byta bakstycke eller modul. Den är tillverkad av metall och har en unibody konstruktion. Baksidan är av naturliga anledningar helt plan. Det skulle nämligen bli besvärligt att fästa modulerna ifall denna baksida vore böjd.
Moto Z är också väldigt tunn, endast 5,2 mm. Den är så pass tunn för att på det sättet minska den totala tjockleken när någon av modulerna är monterade. Förutom själva modulerna finns också olika varianter på bakstycken att välja bland och med dessa fastmonterade får mobiltelefonen en mer normal tjocklek. Dessa bakstycken kallas.
Lenovo Moto Z har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 535 ppi. Den har med andra ord en mycket fin och skarp display med utmärkt färgåtergivning.
Under displayen sitter en fingeravtrycksläsare men denna fungerar inte också som en hemknapp utan har alltså endast som uppgift att låsa upp mobilen på ett säkert sätt.
Den processor som sitter i mobilen är en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz. Eftersom detta är en processor som är vanligt förekommande i många av årets flaggskeps mobiler innebär det förstås att den är väldigt kraftfull och snabb.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant du väljer. Båda har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Eftersom ett minneskort är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten är det naturligtvis alltid bra att möjligheten finns.
Som vanligt när det gäller mobiltelefoner från Motorola är operativsystemet väldigt rent och det är mycket positivt. Här finns inget tungt skinn som tynger ner systemet och ett rent Android ger snabbare uppdateringar. Det operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow och när kommande Android 7 släpps kan du räkna med att få den väldigt fort.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt
Lenovo Moto Z är en av de allra första mobiltelefonerna som helt saknar hörlursuttag. Istället kan man koppla hörlurarna via USB Typ C porten i botten av telefonen. Detta gör man med hjälp av den USB Typ C adapter som följer med mobiltelefonen. Du kan förstås istället köpa hörlurar med USB Typ C kontakt eller använda Bluetooth hörlurar istället. Nackdelen med de första två alternativen är att du inte kan använda hörlurarna samtidigt som du laddar mobilens batteri.
Batteristorleken ligger på 2600 mAh och stödjer snabbladdning.
Denna smartphone kommer att släppas till försäljning någon gång i September. I Amerika går den redan att få tag på men heter där Lenovo Moto Z Droid och säljs exlusivt hos teleoperatören Verizon.
Vad Moto Z kommer att kosta är ännu okänt men den bör hamna ganska nära de närmaste konkurrenterna i prissättning.
Om du sedan vill använda de moduler som finns får du förstås slanta upp ändå mer pengar. Framtiden får utvisa om modulära mobiltelefoner kommer att bli populära eller inte. Klart är i alla fall att LG G5 som ju också är en modulär smartphone inte alls har sålts efter tillverkarens förväntningar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar