Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 21 juli 2016

LG FriendsLG G5 är en relativt ny flaggskeps mobil med en unik design. Den är nämligen modulär. Telefonens underkant går att ta loss och på det sättet byta ut den vanliga underdelen och montera fast en valfri modul istället.
För att kunna byta till en modul behöver du först ta bort den undre delen av LG G5, ta loss batteriet och koppla det till modulen. Därefter klickar du fast modulen i mobiltelefonens botten. Detta innebär att du varje gång du vill byta tillbaka till den vanliga underdelen eller vill byta modul måste stänga av mobiltelefonen. Detta är en stor nackdel.
En av de största argumenten för att köpa en LG G5 är dess modularitet så därför är det synd att det endast finns två olika moduler som man kan fästa i telefonen. Inte ett stort utbud direkt och det lär inte utvecklas fler heller eftersom LG G5 har floppat. Om den hade blivit en storsäljare hade situationen förmodligen sett annorlunda ut. Fler tredjeparts tillverkare skulle då ha tagit fram nya moduler.
En av dessa två moduler är B&O Plus som är en 32 bitars Digital till Analog Converter ( DAC ) som när den är ansluten höjer ljudupplevelsen i LG G5 ytterligare. Ljudet är bra redan innan. Du kan ändra ljudprofilen så att den passar dina öron perfekt. Den har med andra ord många inställnings möjligheter och det blir också möjligt att koppla två hörlurar samtidigt.
Du och en kompis kan till exempel lyssna på samma musik på bussen vilket förstås kan vara trevligt.
Tyvärr finns denna modul endast i svart och det blir enligt min personliga smak inte så snyggt då själva mobilen som modulen monteras på inte finns i den färgen. Det hade varit betydligt bättre ifall B&O Plus fanns i  samma färger som mobiltelefonen så att man kunde välja en som faktiskt passar med mobilen i övrigt. En B&O Plus har ett pris runt 1500 kr. Det blir riktigt dyrt om du betänker att du först har köpt en dyr smartphone för att därefter spendera ändå mer pengar på den.Cam Plus är en kamera modul  som även den fästs i telefonens underkant. Denna ger förutom fler kamera funktioner också ett extra batteri på 1200 mAh så att du kan fotografera längre. Med Cam Plus monterad får du ett bra grepp när du håller luren i liggande läge samtidigt som du knäpper fantastiska bilder.
Modulens dedign gör att mobiltelefonen när denna modul används ser minst sagt underlig ut. Det blir en stor otymplig klump längst nere på mobilen och det ser inte direkt fint ut. Själva telefonen blir också tyngre där modulen sitter. Ingen jämnvikt med andra ord.
En Cam Plus har ett pris runt 760 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar