Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 20 juli 2016

LG G5LG G5 är en unik mobiltelefon på grund av sin modulära design.  Mobilens underdel går att ta loss för att på det sättet göra det möjligt att dels byta batteri och dels för att montera en modul. För att lossa den undre delen behöver du trycka på en liten knapp som sitter långt ner på telefonens vänstra kant. Botten av telefonen klickar loss och sedan drar du helt enkelt ut mobilens underdel med batteri och allt.
Nackdelen med denna konstruktion är att du måste stänga av mobiltelefonen varje gång du tänker byta modul så om du byter modul ofta kan det bli besvärligt.
Det finns några moduler som man kan köpa till telefonen för att på så sätt lägga till funktioner. Dessa kallar LG för Friends.
LG G5 har avrundade hörn och kanter samt är huvudsakligen byggd av metall. Luren har dock en underlig finish som gör att den när man håller i den mer får känslan att den är konstruerad av plast. LG har nämligen valt att lacka över metall chassit för att dölja antenlinjerna som är av plast. En mobiltelefon av metall behöver dessa för att förbättra mottagningen i mobilen. Att LG har valt att göra på det sättet är i mitt tycke dumt för när man köper en smartphone konstruerad av metall vill man förstås att den både ska se ut och kännas som att den faktiskt är byggd av metall.
En annan negativ med mobilens konstruktion  är att springan på lurens löstagbara underdel är ojämn och detta försämrar intrycket av kvaliteten på mobilen.
Displayen är en LCD display på 5,3 tum och som har 1440×2560 pixlar. Det ger en pixeltäthet på 554 ppi. Displayens överkant är lätt böjd. Detta är dock endast en estetisk detalj och har alltså ingen funktion.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 4 och har funktionen Always On.
Ram minnet i denna smartphone är på 4 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
LG G5 har en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz. Detta är en av årets bästa och mest kraftfulla processorer som dessutom sitter i många av årets flaggskeps mobiler. Allt flyter med andra ord på bra och ingenting laggar.
På baksidan sitter två olika kameralinser och den ena har 16 Megapixlar samt laser autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Den andra kameran är på 8 Megapixlar.
En bit under kameralinserna sitter en fingeravtrycksläsare placerad.
Övriga knappar har flyttats till lurens ena långsida. LG hade ju hos tidigare modeller samtliga fysiska knappar placerade på mobilernas baksidor.
Denna knapp plasering var bra för det var en detalj som gjorde deras smartphones annorlunda än de flesta andra och det är i mina ögon ofta en bra grej.
Batteristorleken ligger på 2800 mAh vilket är en okej storlek men många av de närmaste konkurrenterna har större batterier. Mobilen stödjer snabbladdning och kan ladda batteriet åttiotre procent fullt på trettio minuter. Den har Quick Charge 3.0 och det är en stor fördel när ens telefon har snabbladdning. Man hinner fylla på batteriet rejält mycket innan man är på språng igen.
LG G5 är något av en flopp eftersom den inte på långa vägar har sålts i så många exemplar som tillverkaren har beräknat.
Man har lyckats sälja 2,2 miljoner LG G5 och det är ungefär 800 000 mindre än planerat.
En LG G5 har just nu ett pris runt 5400 kr men min bedömning är att priset inom kort kommer gå ner rejält.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar