Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 19 juli 2016

LG V10LG V10 är en toppmodell som lanserades i Oktober förra året. Den är inte avsedd för en bred publik utan är snarare en mer lyxig smartphone tänkt personer som vill ha en unik mobiltelefon som sticker ut i mängden.
Telefonen är byggd av en kombination av metall och silikon liknande plast.  Den har rostfria skenor som löper längs långsidorna och det finns också inslag av metall runt både kameralinsen och högtalargrillen.
Fronten domineras av den stora displayen och bakstycket består av ett mönstrat material som påminner om silikon. Detta ger ett bra grepp.
En bit under kameralinsen sitter volymen och power knappen i vilken det även sitter en fingeravtrycksläsare. Det finns alltså inga knappar på lurens kanter.
LG V10 är MIL STD 810 G Cerifierad vilket innebär att den tål stötar.
Denna smartphone har en LCD display på hela 5,7 tum och dessutom har den en andra display på 2,1 tum lokaliserad på toppen.  Huvud displayen har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 515 ppi.
Den smala skärmen längst upp kan om man vill vara igång hela tiden och där kan man till exempel placera genvägar till applikationer man använder ofta. Man kan också få notifieringar, påminnelser från kalendern med mera. Den lilla displayen har 160×1040 pixlar. Om du väljer att ha denna display aktiv hela tiden förbrukar den endast 5 procent av mobilens batteri på ett dygn.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant du väljer. En fördel är att den har plats för ett MicroSd kort. Den maximala storleken ligger på 256 GB.
En annan fördel är att bakstycket går att ta loss samt att det under liggande batteriet på 3000 mAh inte är fastskruvat. Det går med andra ord att byta ut ifall det skulle behövas. Detta är något som har börjat bli allt mer ovanligt nu när de flesta toppmodellerna har en unibody konstruktion. En del smartphones har löstagbara bakstycken men batteriet är ändå fastmonterat. Orsaken är att man ska kunna byta ut baksidan ifall man vill ha en i ett annat material eller färg men så är alltså inte fallet här.
Telefonen har Quick Charge 2.0 som innebär att den stödjer snabbladdning. Den laddar femtio procent fullt på endast furtio minuter.
V10 drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 GHz. Denna processor var en topp processor när mobilen kom och den är fortfarande en väldigt bra sådan även om utvecklingen förstås har gått framåt sedan dess.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Om du gärna vill äga en flaggskeps mobil men samtidigt vill komma lite billigare undan kan fjolårets toppmodeller vara ett utmärkt alternativ. De har naturligtvis inte den allra bästa prestandan längre men de fungerar oftast mycket bra. Det blir även lättare att få reda på mobilernas svagheter och fördelar eftersom många har haft möjlighet att testa lurarna mer på djupet.
En LG V10 kostar nu runt 4990 kr.
Värt att vara medveten om är att uppföljaren kommer att presenteras i år så det kan vara värt att vänta med att köpa en LG V10 tills efter LG V20 har lanserats. Priset kan mycket väl gå ner ändå mer då.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar