Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 4 juli 2016

Månadens fynd (Juli 2016).One Plus 3 har en HD display, Massor av Ram minne under huven, en löjligt snabb processor, en utmärkt kamera samt ett i det närmaste rent operativsystem. Den är alltså kort och gott en fantastisk mobiltelefon.
Förmodligen den bästa telefonen just nu när det gäller att få mest prestanda för pengarna. En One Plus 3 kostar nämligen bara 3695 kr vilket är otroligt billigt med tanke på att man då får en smartphone som är i det närmaste jämbördig med nästan dubbelt så dyra flaggskeps mobiler. Frakten ingår till och med i priset.
Den har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten ligger på 401 ppi. Det är en väldigt bra display med utmärkt skärpa och färgåtergivning. De flesta toppmodeller har en bättre QHD display men det är ingen stor skillnad på kvalitet och knappast något man märker vid dagligt användande. Dessutom är en HD display snällare för batteritiden.
One Plus 3 har ett Ram minne på otroliga 6 GB samt ett internminne på 64 GB. Här finns inte någon möjlighet att utöka minneskapaciteten eftersom det inte finns någon plats för ett MicroSd kort.
Mobilen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz och detta är den mest kraftfulla och snabbaste processorn som finns på marknaden.
Batteristorleken har minskat jämtfört med föregångaren för att möjliggöra den tunnare designen. Batteristorleken har gått från 3300 mAh till 3000 mAh. Telefonen stödjer snabbladdning via Dash Charge och klarar av att ladda batteriet sextio procent fullt på trettio minuter.
Detta är en elegant aluminium mobil med unibody konstruktion. Under den stora displayen sitter en fingeravtrycksläsare som är en av de snabbaste fingeravtrycksläsarna samtidigt som den alltid läser av ditt fingeravtryck rätt.
I lurens underkant sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden. Många av årets flaggskeps mobiler har samma sorts port. One Plus var tidiga med USB Typ C. Även Plus 2 har en sådan sorts laddare.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Det är en bra kamera som är bättre än den som sitter hos många konkurrenters toppmodeller men är inte allra bäst. Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge anses av många ha den absolut bästa mobil kameran. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Mobilen kommer med operativsystemet Android 6.0.1 Marshmallow vilket fortfarande är den senaste uppdateringen men Android 7.0 släpps inom kort.
Likt majoriteten av konkurrenternas mobiltelefoner har One Plus sitt eget skinn i det här fallet OxygenOS som ligger som ett lager över Android. One Plus skinn är dock lätt och i det närmaste helt rent vilket enligt mig är en fördel. Det innebär nämligen att man slipper förinstallerade skräp applikationer som inte går att avinstallera. Man får uppdateringar av systemet tidigare samt allt flyter oftast bättre.
Samtliga av One Plus produkter måste beställas direkt från tillverkaren.
Nackdelen här är att One Plus 3 endast går att köpa via abonnemang eller på avbetalning så du måste ha hela summan på ditt konto när du gör din beställning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar