Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 12 juli 2016

Nextbit RobinNextbit Robin är en smartphone som erbjuder något annat än majoriteten av standard mobiltelefoner där ute. Man kan se det genom att bara titta på den då den har en annan design än de flesta andra telefoner på marknaden.
Det unika med Nextbit Robin är att det ingår 100 GB molnlagring när man köper mobilen och förutom detta sparas bilder och applikationer automatiskt i molnet när det inbyggda internminnet på 32 GB börjar ta slut. De appar du använder ofta stannar kvar i telefonens internminne och de du sällan använder sparas alltså i molnet.
Detta åker bara när luren är uppkopplad till WiFi. Värt att veta är att varken videos eller musik går att spara i molntjänsten.
Den här ovanliga mobiltelefonen släpptes till försäljning i Augusti 2015 så den är inte helt ny vilket innebär att den har fjolårets topp prestanda.
Nextbit Robin är en rektangulär unibody konstruktion med raka kanter och hörn. Den är helt byggd av plast och dess knappar är runda. I Power knappen som sitter på mobiltelefonens ena långsida finns en fingeravtrycksläsare. Många av dagens mobiltelefoner har en sådan funktion.
Den har en LCD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Det rör sig med andra ord om en HD display som förstås håller en hög kvalitet och ger bra skärpa och färgåtergivning. De flesta av årets flaggskeps mobiler har dock QHD displayer.
Ram minnet är på 3 GB och luren drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 2 GHz. Det år Nextbit Robin presenterades var Snapdragon 810 en av de kraftfullaste processorerna som fanns att tillgå men den processorn led av överhettning och det kan vara en anledning till att man valde att installera en annan processor. Problemet med Snapdragon 810 är däremot inte särskilt stort. Det leder endast till att en telefon med denna processor kan bli lite varmare än normalt vid hård belastning.
Batteristorleken hamnar på 2680 mAh och eftersom mobiltelefonen stödjer snabbladdning går det att fylla på batteriet väldigt fort när det börjar bli tomt.
På baksidan sitter en kamera på 13 Megapixlar och denna kamera har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men med tillverkarens egna skinn Nextbit OS. De flesta mobil tillverkare väljer att lägga till sitt egna upplägg och funktioner för att sticka ut i mängden men som ni säkert känner till föredrar jag personligen ett rent Android.
Nextbit Robin har en USB Typ C port så den är framtids säkrad då detta är den nya standarden och det är förstås bra men det innebär samtidigt att den har en annan sorts laddare än många av de mobiltelefoner som finns på marknaden precis nu. Om din laddare skulle råka gå sönder blir det svårt att få tag på en ny i brådrasket.
En Nextbit Robin kostar 299 dollar som blir 2560 kr och det är riktigt billigt. Denna smartphone går att beställa direkt från tillverkaren och säljs inte i svenska butiker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar