Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 14 juli 2016

Samsung Galaxy J2 (2016)Samsung Galaxy J2 (2016) är en ny budgetmobil som kommer att släppas till försäljning inom kort. Framifrån ser mobilen ut som alla andra mobiltelefoner från Samsung men baksidan har en lite annorlunda design. En bit under kameralinsen finns ett tvärstrimmigt band som går från kant till kant och där finns även Samsungs logotyp. Mobilen är helt konstruerad av plast.
Samsung Galaxy J2 har en AMOLED display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Pixeltätheten ligger på 249 ppi. Den är alltså som väntat när det gäller budgetmobiler långt ifrån den bästa skärmen på marknaden men den kan duga för dig som inte har så stora krav. Om du sällan tittar på film eller spelar spel i din smartphone och mest surfar lite lätt på nätet och huvudsakligen använder din telefon för att ringa är den okej.
Telefonen har en fyrkärnig Speadtrum SC9830 processor på 1,5 GHz. Ett Ram minne på 1,5 GB samt ett internminne på 8 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
Specifikationerna är med andra ord inte de bästa. Detta är ingen toppmodell utan en typisk budgetmobil.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Runt kameralinsen sitter en ring som lyser i olika färger. Detta är en funktion som Samsung kallar Smart Glow och är till för att visa när man har fått ett meddelande eller har ett missat samtal. Det finns inget på fronten som kan visa detta så detta innebär att du behöver kolla på telefonens baksida ifall du har fått några notifieringar
och det är förstås lite olyckligt. Om du lägger i från dig denna smartphone måste du med andra ord placera luren med baksidan uppåt för att på håll se om du till exempel har ett meddelande som väntar på att bli läst. Alternativet är att ständigt väcka displayen för att kolla.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 2600 mAh vilket är en helt okej storlek med tanke på de låga specifikationerna. En smartphone med bättre display och starkare processor drar nämligen mer ström och tömmer därmed batteriet betydligt fortare.
En bra detalj är att mobilen kommer med Android 6.0 Marshmallow som fortfarande är den senaste uppdateringen även om Android 7 är på gång inom kort.
I Indien där den här mobiltelefonen först kommer att släppas till försäljning kostar den 8490 rupier vilket motsvarar strax över 1000 kr. Ett eventuellt svenskt pris kommer dock att bli något högre. Min gissning är att den kommer att säljas för ett pris runt 1500 kr.
Denna smartphone passar dig som mest ringer med din mobiltelefon eller kanske som en extra mobil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar