Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 13 juli 2016

Samsung Galaxy S6 EdgeNu när Samsung Galaxy S7 och Samsung Galaxy S7 Edge har funnits till försäljning i några månader har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att köpa föregångaren till årets flaggskeps mobiler.
Den har gått ner i pris och kostar numera runt 5000 kr och det priset gäller för modellen med minst internminne. Med abonnemang betalar du till exempel 449 kr i månaden hos Halebop.
För de pengarna får du en inovativ design, topp prestanda och en av de allra bästa mobil kamerorna på marknaden.
Luren har en ram av aluminium men är i övrigt byggd av plast men både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas vilket ger ett lyxigt intryck. Detta är helt enkelt en mer premium mobiltelefon och det syns.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5,1 tum. Den har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 577 ppi. Displayens långsidor är krökt och flyter fint över telefonens kanter.
Mestadels kommer du att använda Edge skärmen för att visa sms, mail, missade samtal samt appaktiviteter.
Skärmen skyddas av Gorilla Glas 4.
Under displayen i Hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare placerad. Fingeravtrycksläsare blir bara mer och mer vanligt och sitter nu till och med i vissa mobiltelefoner i mellansegmentet.
Samsung Galaxy S6 Edge har ett Ram minne på 3 GB och finns i tre olika varianter när det gäller internminnet. Det finns en modell med 32 GB internminne, en med 64 GB internminne och ytterligare en med ett internminne på otroliga 128 GB.
Det finns ingen plats för ett MicroSd kort så minneskapaciteten går inte att utöka.
Den processor som driver hela maskineriet är en egentillverkad Exonys 7420 processor på 2,1 GHz. Detta är en otroligt snabb och kraftfull processor som klarar av även de svåraste arbetsuppgifterna utan problem.
Batteristorleken ligger på 2600 mAh och luren stödjer trådlös laddning vilket är ett praktiskt sätt att ladda din telefon. Man behöver endast lägga mobiltelefonen på laddningsplattan för att den ska laddas. Du behöver inte koppla in laddningskabeln i telefonen och det underlättar.
Den bakre kameralinsen sticker ut något från chassit på grund av att mobilen är så pass tunn. Endast  mm tjock.
Detta är en nackdel eftersom det blir svårt för mobilen att ligga stilla på ett plant underlag. Om olyckan är framme kan kameralinsen skadas betydligt lättare än vad som annars vore fallet.
Huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Samsung's toppmodeller håller alltid en väldigt hög kvalitet på sina kameror och så är också fallet här.
Telefonen har operativsystemet Android 5.0.1 Lollipop men går att uppdatera till Android 6.0.1 Marshmallow direkt från start. Som vanligt har detta system ett lager av TouchWiz som är Samsungs skinn.
Den har med andra ord många av tillverkarens egna funktioner och upplägg och ligger därmed långt ifrån ett rent Android. Om det är bra eller dåligt beror helt upp till dig. Det är ju alltid ditt eget tycke och smak som avgör vilken smartphone du väljer att köpa.
Samsung har sitt egna mobila betalsystem Samsung Pay som är kompatibelt med både Visa och MasterCard. Tyvärr fungerar det inte ännu i Sverige.
Samsung Galaxy S6 Edge är fortfarande en mycket bra smartphone även om de nya modellerna naturligtvis som vanligt är en förbättring. De har plats för MicroSd kort, större batterier och är vattentåliga.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar