Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 26 juli 2016

Samsung Galaxy S6Samsung Galaxy S6 som släpptes till försäljning förra året har nu gått ner i pris.
Om man vill äga en toppmodell men ändå komma lite billigare undan kan man leta sin nästa smartphone bland förra årets flaggskeps mobiler.
Priset på en Samsung Galaxy S6 har nu sjunkit avsevärt, särskilt om du letar runt lite innan du köper den. Köp aldrig din nästa smartphone på första bästa ställe utan jämför priser först för då kan du tjäna många hundralappar.
Galaxy S6 har samma display storlek på 5,1 tum som föregångaren hade, samma knapp plasering men är i övrigt en mer premium telefon. Den har en unibody konstruktion, en solid metall ram runt kanterna samt skyddas av Gorilla Glas 4 på både fronten och baksidan. Eftersom detta är en smartphone byggd av plast som täckts med glas innebär det att bakstycket är extremt kännsligt för fingeravtryck så räkna med att få torka rent den ofta.
Displayen har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 577 ppi. Displayen är med andra ord väldigt skarp och har bra färgåtergivning. Den har en QHD display vilket LG var först med på sin LG G3 men den har en LCD display och på S6 sitter en AMOLED display istället. Under displayen placerad i Hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt och ger mycket bra bilder.
Kameralinsen putar ut från rasten av chassit och det är en nackdel. Den kan därmed lättare skadas om olyckan är framme. Luren ligger inte heller plant på till exempel ett bord.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Exonys 7420 processor på 2,1 GHz. Detta är Samsungs egentillverkade topp processor som är mycket kraftfull och snabb.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32, 64 eller otroliga 128 GB. Här finns inte någon plats för ett MicroSd kort. Ett minneskort är ett billigt sätt att utöka minneskapaciteten så det är synd att det inte finns.
Den förmodligen största nackdelen med den här mobiltelefonen är det lilla batteriet på endast 2550 mAh. På grund av topp prestandan töms ett så litet batteri fort. Om du som jag använder din mobiltelefon väldigt ofta under dagen får du räkna med att ladda batteriet ett par gånger om dagen.
Telefonen stödjer både snabbladdning och trådlös laddning och det är förstås bra att den gör det.
Det operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 Marshmallow men med tillverkarens egna skinn TouchWiz. Det rör sig visserligen om ett nedbantat system jämtfört med tidigare men det är fortfarande långt ifrån ett rent Android.
Samsung Galaxy S6 är en otroligt bra och lyxig smartphone med bra funktioner och förra året topp prestanda. Den har förstås inte en lika spännande och unik design som till exempel Samsung Galaxy S6 Edge men den blir på grund av det billigare.
Du kan idag hitta en Samsung Galaxy S6 för så lite som 3990 kr och det är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna. Med ett abonnemang hos Halebop betalar man 399 kr i månaden.
Om du vill komma ändå billigare undan men fortfarande få en mer premium design finns också andra alternativ. Till exempel en One Plus 3 som kostar 3695 kr och till och med ofta har bättre specifikationer.
Ytterligare ett alternativ är Honor 5X som kostar 2500 kr men som å andra sidan har sämre specifikationer än både Samsung Galaxy S6 och One Plus 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar