Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 15 juli 2016

Trådlös laddning.Många av dagens flaggskeps mobiler stödjer trådlös laddning men det är fortfarande inte så många som använder denna metod för att ladda sin mobiltelefon. Orsaken är nog först och främst att få känner till att det finns trådlös laddning eftersom det är relativt nytt hos smartphones.
Jag brukade själv ladda min förra mobiltelefon LG G3 trådlöst och det fungerade bra. Jag brukade lägga min smartphone på laddning på kvällen och på morgonen när jag vaknade var telefonen full laddad och redo för en ny dag.
Den stora fördelen är att man inte behöver plugga in en laddnings kabel i mobilen utan man placerar bara telefonen på laddaren och när den har laddats fullt eller man behöver mobiltelefon lyfter man bort den från laddaren.
Kabeln är istället ansluten till laddningsstationen. Eftersom man inte ständigt behöver koppla in och ur mobilen från en laddningskabel blir det mindre slitage på telefonens USB port vilket ökar din mobiltelefons livslängd.
Denna metod för att ladda sin mobiltelefon är inte lika snabb som när man laddar med en laddnings kabel men det är lätt och ett bra sätt att ladda mobilens batteri.
För personer som arbetar på ett kontor är detta ett fördelaktigt sätt att ladda arbetsmobilen eftersom det är så smidigt. När du arbetar vid din dator placerar du helt enkelt bara telefonen på dockningsstationen och när du ska iväg någonstans har du tillräckligt med batteri för att klara dig en stund.
Mobiltelefoner som är helt tillverkade av metall kan tyvärr inte laddas på detta sätt.
När man laddar sin smartphone använder man ett ekektromagnetiskt fällt för att överföra energi från laddaren till mobilen.
Trådlös laddning använder två induktiva kopplingar för att leda lågeffektiva signaler mellan laddaren och luren. Stationen har en sändarspole och telefonen har en mottagarspole.
Långt ifrån alla mobiltelefoner stödjer trådlös laddning så kolla alltid upp först ifall just din mobiltelefon har den funktionen. Budgetmobiler och mobiltelefoner med ett chassi av aluminium har aldrig denna funktion.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar