Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 1 juli 2016

ZTE Nubia Z11ZTE Nubia Z11 har ett metall chassi, kanterna på skärmens långsidor är minimala och den har den numera populära unibody konstruktionen. Alltså många faktorer som garanterat fångar konsumenters intresse. Tjockleken är på endast 7,5 mm.
Dessutom är den likt One Plus 3 billigare än andra jämbördiga toppmodeller.
Den har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1089×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 403 ppi. Displayen är skarp och har bra färgåtergivning. Många av konkurrenternas flaggskeps mobiler har dock QHD displayer istället men en HD display duger gott och väl för de flesta. Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Under denna sitter en rund hemknapp.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Minneskapaciteten går att utöka på ett billigt sätt eftersom mobiltelefonen har plats för ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Detta är förstås en stor fördel. Att ha möjlighet till att spara mängder av egna filer i sin mobiltelefon är alltid bra.
ZTE Nubia Z11 har en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz. Det vill säga samma processor som redan sitter monterad i många av årets flaggskeps mobiler. Detta är en kraftfull och snabb processor som med lätthet klarar av precis alla arbetsuppgifter.
På baksidan under kameralinsen sitter en fingeravtrycksläsare. En toppmodell utan fingeravtrycksläsare får det svårt i konkurrensen då de flesta har en sådan och det samtidigt är en funktion som efterfrågas av konsumenterna.
Det är faktiskt så att till och med vissa mobiltelefoner i mellansegmentet ibland har fingeravtrycksläsare.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteristorleken ligger på 3000 mAh och detta batteri stödjer snabbladdning via Quick Charge 3.0. Detta innebär att batteriet klarar av att ladda upp till 83 procent fullt på trettio minuter.
ZTE Nubia Z11 är framtids säkrad genom att den har den nya standarden USB Typ C.
Telefonen har operativsystemet Android 6.0.1 Marshmallow men med tillverkarens egna skinn Nubia UI4.0.
Jag personligen föredrar ett rent system eftersom det gör att luren blir snabbare för att det inte finns något som tynger ner systemet i onödan. Dessutom ökar möjligheten att få uppdateringar av systemet före de flesta andra.
En ZTE Nubia Z11 kostar 375 dollar och det blir direkt översatt 3200 kr. Ett eventuellt svenskt pris kommer dock att bli något högre än så på grund av den svenska momsen.
Man kan i dag få topp prestanda och en mer premium design utan att spendera väldigt mycket pengar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar