Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 2 augusti 2016

Flaggskepps dödarna.Naturligtvis är den viktigaste faktorn när du tänker köpa en ny mobiltelefon att se till att du får den smartphone som passar just dig allra bäst. En som passar din budget, har den prestanda och de funktioner du behöver samt har den storlek som känns rätt för dig.
Många konsumenter vill ha det bästa möjliga men till ett billigare pris och då kan man rikta blicken mot de så kallade flaggskepps dödarna. Alltså mobiltelefoner med en snarlik designkvalitet och specifikationer som de mycket dyrare toppmodellerna men ofta till nästan halva kostnaden. Dessa tillverkas ofta men inte alltid av mindre kända kinesiska tillverkare. Ett av de företag som startade denna våg är det treåriga företaget One Plus som i år har släppt sin One Plus 3. Den erbjuder den senaste topp processorn från Qualcomm och hela 6 GB i Ram minne. Det är faktiskt så att alla specifikationer ligger i topp och den har dessutom en fin, lyxig design. Det rör sig om en unibody mobil byggd av metall. Allt detta får man för 3695 kr.
Ett annat exempel är Axon 7 som också den är konstruerad av metall och har en fin design. Detta parat med den bästa möjliga prestandan just nu innebär att denna smartphone är ett mycket intressant alternativ. Axon är ett undermärke till ZTE och den billigaste varianten kostar 3956 kr.
Honor 7 som är ett undermärke till Huawei är en mobiltelefon som med lätthet kvalar in i kattegorin flaggskepps dödare. Även den har en unibody konstruktion och är byggd av metall. En sådan har ett pris runt 2990 kr. One Plus 3 och Axon 7 har båda samma processor. Nämligen en Snapdragon 820 processor som för närvarande sitter i många av årets flaggskeps mobiler. Honor 7 däremot har istället den egentillverkade HiSilicon Kirin 935 processorn på 2,2 GHz.
Slutligen kan man nämna den minst kända av dessa mobiltelefoner och det är UMi Super som har liknande specifikationer och ett gigantiskt batteri på 4000 mAh. Den kostar 250 dollar vilket motsvarar 2200 kr.
Samtliga av de telefoner jag har nämnt har fingeravtrycksläsare och är helt eller nästan helt byggda av metall. De har alla en utmärkt byggkvalitet.
Det finns en nackdel med några av dessa mobiltelefoner och det är att en del av dessa bara går att beställa om man betalar hela kostnaden direkt. Du är med andra ord tvungen att ha hela summan på ditt konto och det är inte alla som har så mycket extra pengar efter att alla räkningen är betalda.
Det är ju betydligt lättare att delbetala sin nya smartphone varje månad.
Mitt råd för dig som går och funderar på att köpa en ny mobiltelefon är att aldrig gå på impuls. Fundera först på vilka funktioner, specifikationer och hur mycket du kan spendera på din smartphone. Jämför många olika mobiltelefoner för att se vilken som passar dig bäst.
En flaggskepps dödare passar dig som inte bryr sig särskilt mycket om märket på din telefon utan istället prioriterar prestanda, design och ett billigt pris. Helt enkelt dig som inte behöver ha samma mobiltelefon som alla andra utan som här vill ha något mer unikt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar