Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 30 augusti 2016

Honor 8Om du är på jakt efter en ny smartphone med en premium design och fantastiska specifikationer men vill komma undan lite billigare kan du ta en titt på Honor 8. Den platsar lätt in i kategorin flaggskepps dödare. Det vill säga mobiltelefoner som både designmässigt och prestanda mässigt hamnar väldigt nära de dyra toppmodellerna men som kostar nästan hälften så mycket.
En Honor 8 kostar runt 4490 kr och om du jämför med till exempel priset på en Samsung Galaxy S7 eller iPhone 6s kommer du lindrigt undan när du köper en Honor 8.
Det rör sig om en fin och lyxig smartphone, den typ av mobil som man kan tro är betydligt dyrare än den faktiskt är.
Den är konstruerad av en kombination av metall, plast och glas. Det sitter 2,5D glas på både fronten och baksidan. Under glaset på baksidan finns plast. När ljuset reflekterar mot bakstycket glittrar det fint och det beror på att detta glas består av flera lager. Nämligen femton lager av tunt glas.
Runt kanterna sitter en ram av aluminum. Den har alltså en modern och populär design som tyvärr också har sina nackdelar. Telefonen är en riktig fingeravtrycks magnet och den är känslig för smuts som fastnar lätt. Om du vill hålla mobilen fin behöver du torka av den ofta under dagen eller investera i ett mobilfodral. Med en glaskonstruktion blir mobiltelefonen både hal och känslig för repor. Detta är dock inget unikt med denna smartphone utan mobiltelefoner som delar dess design lider av samma problem.
På baksidan sitter dubbla kameror med laser autofokus och varsin LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar och har även den blixt. Här finner du också fingeravtryckläsaren som är väldigt snabb.
Den läser av ditt finger och låser upp luren otroligt kvickt.
Honor har en LCD display på 5,2 tum. Displayen har 1080×1920 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 423 ppi.
Detta är en skarp display med bra färgåtergivning och utmärkt färgåtergivning.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 950 på 2,3 GHz vilket är tillverkaren Huaweis näst mest kraftfulla processor. Den allra kraftfullaste sitter i Huawei P9.
Batteriet är på 3000 mAh och det är bra med tanke på lurens storlek.
Den har USB Typ C port så mobilen är framtidssäkrad.
Dessutom har den den senaste versionen av operstivsystemet Android nämligen Android 6.0.1 Marshmallow men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI 4.1.
Honor är som ni kanske vet ett undermärke till Huawei som har som specialitet att ta fram billiga men lyxiga smartphones. Det har sålts hela 1,5 miljoner enheter av Honor 8 på bara två månader och det är imponerande försäljnings siffror.
Ett alternativ som är till och med ändå billigare är One Plus 3 som ju helt är tillverkad av metall och har i det närmaste topp prestanda. Den kostar så lite som 3695 kr. Alltså hela 795 kr mindre än Honor 8.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar