Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 26 augusti 2016

HTC 10


HTC 10 är en flaggskepps mobil med en fantastisk byggkvalitet, kraftfull processor, bra batteritid och utmärkt ljud från högtalarna men ändå är det tyvärr inte så många som köper den. Det är synd att folk missar denna imponerande smartphone som också är viktig för tillverkaren HTC.
Det rör sig om en väldesignad unibody mobil konstruerad av aluminum. Den typ av smartphone HTC är mycket duktiga på att tillverka. De har lång erfarenhet av att konstruera mobiltelefoner av metall.
Orsaken till den krassa försäljningen är att fler och fler helt enkelt väljer att följa den stora massan och därför plockar upp en smartphone från Apple eller Samsung och det är ju lite tråkigt. Dessa två tillverkare dominerar mobiltelefon marknaden och det är extremt trist.
HTC 10 har en LCD display på 5,2 tum och den har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på ppi. Den har med andra ord en skarp och bra display med bra färgåtergivning. Pixeltätheten är ett bra verktyg för att få en aning om hur pass bra eller dålig en display är.
Likt många andra av årets toppmodeller har mobilen en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz. Denna processor är förstås både snabb och kraftfull så allt flyter på bra.
Ram minnet ligger på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB. Här finns även plats för ett minneskort på upp till 256 GB och det är ett utmärkt och billigt sätt att få mer utrymme i sin telefon.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, laser autofokus samt dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Kamerorna är bättre än de som sitter i föregångaren HTC One M9.
Batteriet är på 3000 mAh och det stödjer snabbladdning ( Quick Sharge 3.0) vilket innebär att du kan ladda batteriet femtio procent fullt på trettio minuter. Snabbladdning är naturligtvis en mycket bra och användbar funktion som är svår att leva utan när man väl har provat. Min personliga telefon har snabbladdning och det är oerhört praktiskt.
På fronten under displayen sitter en fingeravtryckläsare.
HTC 10 har också en USB Typ C port i botten av luren och detta är den nya standarden för mobil laddare.
Mobiltelefonen håller en väldigt hög ljudkvalitet  med sina helt nyframtagna BoomSound Hi-Fi högtalare. De har dock inte fullt samma tryck i basen som HTC One M9.
Här finns även Hi-Res Audio som för bättre ljudet och det märks främst när du plugged in hörlurar.
Detta är en smartphone som passar oerhört bra som multimedia enhet.
Att titta på film, spela spel eller lyssna på musik blir en upplevelse utöver det vanliga.
En HTC 10 med 32 GB internminne kostar runt 6800 kr så den är verkligen dyr.
Ett billigare alternativ är One Plus 3 som har en liknande design och snarlika specifikationer. Den har däremot inte lika fantastiskt ljud som HTC 10. En One Plus 3 kostar 3695 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar