Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 25 augusti 2016

Huawei G9 Plus
Huawei G9 Plus har nyligen lanserats i Kina och förhoppningsvis kommer den inom kort att också säljas i Europa.
Det rör sig om en väldesignad budgetmobil i mellansegmentet. Det är en mobiltelefon av metall och med en unibody konstruktion. Hörnen är fint avrundade.
Den har både fingeravtryckläsare och USB Typ C och är därmed framtidssäkrad. Fingeravtryckläsaren hittar man på telefonens baksida, en bit under kameralinsen.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt. Den främre kameran är på hela 8 Megapixlar. Det är bra kameror som kan ge väldigt bra och skarp bilder.
Huawei har gått från att uteslutande tillverkare lågbudgetmobiler till att även tillverka mer påkostade toppmodeller fullt i klass med konkurrenternas produkter. Företaget har på senare år gjort en rejäl uppryckning både när det gäller design och prestanda.
Huawei G9 Plus har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten som ju är ett utmärkt sätt att mäta en displays kvalitet hamnar på 401 ppi. Att man har valt att montera in en HD display istället för en QHD display är fördelaktigt på flera sätt. Dels betalar du därmed ett lägre pris än du annars skulle ha gjort för denna smartphone och dels ökar batteritiden rätt så rejält. En stor QHD display drar betydligt mer ström.
Om displayen är bra kallibrerad märker man ingen stor skillnad mellan dessa olika kvaliteter på displayer.
Luren har ett Ram minne på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du väljer att köpa. Ett internminne på 32 GB bör dock räcka för de allra flesta. Jag har personligen själv valt mobiltelefoner med 32 GB internminne.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. Detta är ett bra och billigt sätt att få mer utrymme i sin smartphone.
Det som driver det hela är en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz.
Batteriet är på 3340 mAh och bör klara minst en dag på en laddning.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0 men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI4.1. Om du aldrig har ägt eller testat en mobiltelefon från Huawei bör du nog göra det innan du bestämmer dig för den här mobilen. Det är mycket annorlunda jämfört med vad du förmodligen är van med och det är inte säkert att du gillar upplevelsen. Detta går förstås att lösa med en tredjeparts launcher från Play Store.
Huawei har också sitt billigare undermärke Honor som också kan vara värt att fundera på.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar