Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 31 augusti 2016

iPhone SE


iPhone SE är den billigaste nya Apple mobilen på marknaden men det betyder ju förstås inte att den är billig.
Den kostar nämligen runt 4600 kr.
Chassit är exakt det samma som hos iPhone 5 och iPhone 5S. Denna smartphone har en rektangulär och platt design samtidigt som telefonens kanter är raka.  Orsaken till att man har valt att åter använda samma design är att man vill hålla nere tillverkningskostnaden. Vid tillverkningen kan man använda samma formar och material som har blivit över kan komma till användning.
Den stora förändringen har skett på insidan av mobiltelefonen. Den må ha samma design som de tidigare modellerna men den är lika kraftfull som de nyare iPhone 6S och iPhone 6S Plus tack vare att den har samma processor som dessa och har ökat Ram minnet till 2 GB.
Den har den dubbelkärniga Apple A9 processorn på 1,84 GHz. Processorn arbetar på bra och klarar av vanligt användande utan problem. Den klarar till och med av tekniskt avancerade spel men med en liten display blir det förstås svårare att spela spel. En större display har många fördelar och det är därför jag personligen föredrar mobiltelefoner med stora displayer.
Internminnet är på 16 ell 64 GB beroende på vilken modell du väljer. Tyvärr saknas det plats för ett minneskort så det minne du har från början måste räcka och det är något du behöver tänka igenom innan ett eventuellt köp. Om du har för lite minneskapacitet kan du annars bli tvungen att då och då tömma din iPhone för att få mer plats eller flytta till exempel bilder och filer någon annan stans.
iPhone SE har en liten LCD display på 4 tum och den har 640×1136 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 326 ppi. Displayens kvalitet ligger ganska långt bakom de bästa mobiltelefonerna på marknaden just nu men den duger för dig som inte har allt för höga krav.
Under displayen i hemknappen sitter en fingeravtryckläsare. Detta är något som de flesta nya flaggskepps mobiler har och det finns numera även fingeravtryckläsare i lite billigare lurar. En fingeravtryckläsare är förstås ett bra sätt att öka den mobila säkerheten.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Bilder tagna med kameran blir bra precis som vanligt med Apples mobil kameror som alltid håller en hög kvalitet.
Den främre kameran är på endast 1,2 Megapixlar.
Det innbyggda batteriet är verkligen litet med sin storlek på 1624 mAh.
De flesta som köper iPhone verkar vara den typ av personer som inte alls bryr sig om specifikationer utan bara vill ha en enkel mobiltelefon som fungerar. iPhone har alltid sämre prestanda än andra toppmodeller har och de tar ändå hutlöst mycket betalt för sina produkter och det är förstås trist.
En mobiltelefons prestanda är ju oerhört viktig och den mobil du väljer ska ju passa ihop med dina personliga krav. Det är hur du använder din smartphone som avgör vilken som passar just dig. Apple är däremot väldigt duktiga på att optimera alla delar på ett utmärkt sätt. De lyckas få ut det bästa möjliga ur sina produkter så allt fungerar bra trots den sämre prestandan och dessutom är iOS ett lättare system än till exempel Android.
Det operstivsystem som finns i telefonen är iOS 9.3.2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar