Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 29 augusti 2016

Lenovo Moto G4 Play
Lenovo Moto G4 Play är en ny budgetmobil som släpptes till försäljning i Augusti 2016 och den har ett mycket rent Android 6.0.1 Marshmallow. Detta är en stor fördel på grund av flera orsaker men en av de större fòrdelarna är att systemet blir mindre tungt så allt flyter på bättre när man faktiskt använder sin mobiltelefon. Denna positiva effekt är naturligtvis extra fördelaktigt hos mobiltelefoner med svagare processor och allmänt sämre prestanda och Lenovo Moto G4 Play är just en sådan smartphone.
Motorola som numera ägs av Lenovo har under många år varit väldigt duktiga på att ta fram mobiltelefoner med ett rent operstivsystem .
Denna smartphone har en enkel design och är byggd av plast.
Moto G4 Play behåller samma greppvänlig gummerade plast baksida som sin föregångare Motorola Moto X Play.
Displayen är på 5 tum och är på 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi.
Den här mobilen finns i två olika varianter. Den ena har ett Ram minne på 1 GB och ett internminne på 8 GB. Den andra har ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 16 GB. Båda har plats för ett minneskort på upp till 256 GB. Det är uppenbart vilken av dessa alternativ man ska välja för den med sämre specifikationer har så låg prestanda att det är på gränsen till för lite. Ett internminne på 8 GB fylls på otroligt fort och ett Ram minne på endast 1 GB medför att telefonen inte alltid orkar med.
Den processor som sitter monterad är en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz och den är vanligt förekommande i just budgetmobiler av den här typen. Det är en okej processor som klarar av lättare användning. För ett pris runt 1600 kr kan man inte förvänta sig något kraftmonster. Man får ju oftast det man betalar för.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2800 mAh och det är en helt okej storlek och med tanke på de låga specifikationerna bör den klara minst en dag på en laddning.
Om du inte har allt för höga krav på prestanda kan den här luren duga men om du spenderar 700 kr mer kan du få en Lenovo Moto G4 istället och den har bättre specifikationer. En sådan kan man hitta för 2300 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar