Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 8 augusti 2016

Månadens fynd ( Augusti 2016).
Microsoft Lumia 950 är en flaggskepps mobil som släpptes till försäljning i November 2015. Detta är en bra smartphone med många intressanta funktioner. Den har en iris scanner, USB Typ C samt stödjer funktionen Continuum.
Du kopplar en adapter till Lumias USB port och då kan du ansluta mobiltelefonen till en bildskärm eller TV och använda den som en stationär dator. Om du lägger till ett Bluetooth tangentbord blir paketet perfekt.
Microsoft's virtuella assistent Cortana är mycket bra och praktisk. Det är lite synd att inte fler använder den sortens funktioner för det förenklar vardagen en hel del. Du kan ha båda händerna upptagna med något annat men ändå kunna få information eller styra telefonen med rösten.
Du kan även på ett säkrare sätt använda din telefon när du till exempel kör bil.
Lumia 950 finns i färgerna vitt eller svart och har en enkel ospännande design. Fronten är tillverkad av en blank skinande plast men bakstycket är av matt plast istället. Längst ner under displayen på 5,2 tum hittar du hem, tillbaka och sökningsknappen.
Tjockleken är på 8,2 mm.
Microsoft Lumia 950 har en AMOLED display med 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten ligger därmed på 564 ppi. Det är med andra ord en skarp och bra display med bra färgåtergivning.
Luren drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på GHZ.
Detta är en av det årets mest kraftfulla processorer.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Den har plats för ett minneskort på hela 256 GB. Att ha den möjligheten är alltid bra. Du slipper nämligen risken att få slut på minneskapacitet och kan fylla din mobil med en mängd olika filer.
Batteriet är på 3000 mAh och telefonen stödjer både trådlös laddning och snabbladdning vilket är stora fördelar. Batteriet går dessutom att byta ut på ett lätt sätt eftersom bakstycket går att ta loss och batteriet är inte fastmonterat. Det har blivit ganska ovanligt att kunna byta batteriet själv då många tillverkare har satsat på att ta fram unibody mobiler. Vissa mobiltelefoner har löstagbara baksidor men batteriet sitter ändå fast. I dessa fall har man gjort så bara för att man som konsument ska kunna byta färg eller material på telefonens bakstycke. Informationen att ett bakstycke är löstagbart innebär alltså inte alltid att batteriet går att byta själv. I Lumia 950 går detta dock alleles utmärkt.
Den bakre kameran är på 20 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt tre LED blixtar. Kameran har också Carl Zeiss optik. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Windows 10. En stor nackdel med denna smartphone är just själva operstivsystemet. Problemet sitter inte i systemet för Windows är ett mycket bra operstivsystem utan problemet ligger i det låga utbudet av applikationer som är anpassade till detta. Windows är inte ett av de stora operstivsystemen till mobiltelefoner och det påverkar utbudet negativt.
Om du ändå inte installerar så många appar i dina mobiltelefoner kan detta vara ett bra alternativ. Microsoft Lumia 950 är en bra smartphone med fjolårets topp prestanda och har numera ett överkomligt pris. Det billigaste pris jag har hittat ligger på 2990 kr och de butiker som säljer luren till det priset är cdon och KOMPLETT.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar