Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 11 augusti 2016

McAfee


I takt med att hoten mot våra mobiltelefoner ökar kan en bra säkerhets applikation göra en enorm nytta.
De flesta av oss har installerat ett antivirus program i våra datorer men det är få som har samma typ av skydd i sina smartphones och det är synd för våra mobiltelefoner är fulla med känslig information. Vi har ju egentligen mer privat information i våra mobiltelefoner och många har ju börjat sköta bankärenden,betala med mobilen i affären och handla direkt på nätet och med tanke på det är det lite märkligt att så få tänker på säkerhets aspekten.
Det finns många bra antivirus program som dessutom ofta är helt gratis. Om du blir premium medlem och betalar en låg månatlig avgift får du fler funktioner men det duger ofta med gratis varianten.
Avast och Norton är två exempel på bra antivirus program.
Den säkerhets applikation jag själv använder i mina mobiltelefoner är McAfee Mobile Security vilken jag är mycket nöjd med eftersom den gör ett bra jobb samt det är lätt att ställa in alla funktioner.
För att vara en gratis säkerhets applikation är McAfee en mycket bra app med många användbara funktioner och väldigt effektiv när det gäller att bekämpa skadlig kod, nätfiske och försvårar till och med stöld av din mobiltelefon. Den har stöldskydd, antivirus, app skydd, webb skydd och man kan till och med spärra oönskade samtal från till exempel envisa försäljare. Webb skyddet innebär att du när du besöker en osäker sida på nätet får du en varning av McAfee varefter du själv väljer om du vill lämna sidan eller inte.
Du kan enkelt ställa in hur ofta du vill att McAfee ska skanna igenom innehållet i din lur för att kontrollera att allt är okej.
Varje gång du laddar ner något innehåll startar en omedelbar säkerhets och integritets skanning av det du laddar ner vilket förstås är viktigt. Speciellt om du laddar ner applikationer från någon annan stans än Play Store. De appar som finns i Play Store är godkända och kontrollerade av Google så dessa kan anses vara relativt säkra.
Om någon snor din smartphone och misslyckas knäcka din inloggnings kod tar mobilen en bild av tjuven och skickar bilden till din mail.
Det är till och med möjligt att spåra din stulna lur via gps.
Möjligheten att rensa din försvunna smartphone på information är också möjligt. Allt du behöver är en dator eller annan smartphone med vilken du kan logga in på ditt konto hos McAfee och därigenom tömma din mobiltelefon på all information.
Nu är det klart att man inte ska överdriva faran men risken finns och det bör räcka för att man ska ha skydd i sin mobil.
Det finns till och med personer där ute som går omkring med mobiltelefoner som helt saknar skärmlås för att hindra att tjuven använder mobiltelefonen. Alltså en kod som aktiveras varje gång skärmen går i viloläge. Det finns ju många olika alternativ för att låsa upp sin telefon. Pin kod, lösenord  och många av de lite dyrare mobiltelefonerna har nu fingeravtryckläsare som hindrar otillbörligt användande av din smartphone.
Utan någon av alla dessa alternativ aktiverade kan ju till exempel vem som helt plocka upp din mobil och ringa på din bekostnad.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar