Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 1 augusti 2016

Nexus 6P
Nexus 6P är en unibody mobil som släpptes till försäljning i September 2016. Den har en fingeravtrycksläsare som är placerad på telefonens baksida samt en USB Typ C port på undersidan. Detta är den första Nexus som inte kompromissar med något. Den har en mer premium design än de tidigare modellerna. Är fullpackad med den då den lanserades allra kraftfullaste och senaste prestandan och ett helt rent Android.
Detta är en rejält stor smartphone med en AMOLED display på 5,7 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Displayen skyddas av Gorilla Glas 4.
Om du är en person som verkligen vill ha ett helt rent Android finns det egentligen inga valmöjligheter du kan endast välja en Nexus enhet eftersom det är Googles egna mobiltelefoner som är framtagna för att visa hur Google har tänkt att operativsystemet Android ska fungera.
När du äger en Nexus mobil får du alltid uppdateringar av systemet tidigare än alla andra.
Denna gång har Google sammarbetat med Huawei.
Nexus 6P har förra årets topp processor nämligen en fyrkärnig Snapdragon 810 processor på 2 GHz. Den processorn satt i många av det årets flaggskeps mobiler men led i början av problem med överhettning vilket gav processorn ett dåligt rykte. Dessa problem är dock lösta numera.
Ram minnet är på 3 GB och den har ett internminne på 32, 64 eller 128 GB beroende på vilken variant av mobiltelefonen du väljer. Det finns ingen plats för ett MicroSd kort så minneskapaciteten går inte att utöka vilket är synd. Möjligheten att installera ett minneskort en stor fördel som alltså saknas här.
Batteristorleken ligger på 3450 mAh och bör klara minst en dag på en laddning.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
En Nexus 6P kostar i dagsläget runt 4500 kr. I år kommer det återigen släppas två Nexus telefoner och dessa är enligt envisa rykten tillverkade i sammarbete med HTC. Jag har väldigt höga förväntningar på dessa smartphones eftersom HTC är otroligt duktiga på att ta fram högkvalitativa mobiltelefoner.
Majoriteten av konsumenterna känner tyvärr inte till vad Nexus är och det är synd för det är oftast mycket bra mobiltelefoner som säljs till konkurrenskraftiga priser.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar