Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 22 augusti 2016

Samsung Galaxy J5 (2015)
Samsung Galaxy J5 som släpptes till försäljning i Juni 2015 är föregångaren till årets Samsung Galaxy J5 och har följdaktligen något sämre prestanda än denna men då har den därmed också ett billigare pris.
Att mobiltelefonerna heter samma sak är olyckligt eftersom det lätt leder till misstag. Du kan to att du beställt den nyare modellen men får den här eller du kan råka beställa fel mobilfodral. Detta är naturligtvis inte särskilt bra.
Samsung Galaxy J5 (2015) är konstruerad av plast och har ett löstagbart bakstycke och dessutom sitter batteriet inte fastmonterat så det går lätt att byta batteriet själv. Att en telefon har ett löstagbart bakstycke betyder alltså inte alltid att batteriet går att ta loss själv. En viktig detalj att känns till.
Dedignmässigt liknar den en hel del Samsungs tidigare toppmodeller som till exempel Samsung Galaxy S4. Kameralinsen på baksidan sticker ut något från chassit men det är långt ifrån lika illa som på de betydligt dyrare Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge.
Displayen är av typen AMOLED och ligger på 5 tum. Den har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Displayen är med andra ord helt okej även om den naturligtvis ligger långt ifrån de bästa på marknaden.
Ram minnet är på 1,5 GB vilket är godkänt. Jag brukar rekomendera ett Ram minne på minst 1 GB. Internminnet ligger på 8 eller 16 GB och det är lite för lite för dagens användare. Internminnet på 16 GB kan räcka för dig som inte brukar installera särskilt många applikationer och som tur är finns det plats för ett minneskort på upp till 256 GB. På den med endast 8 GB i internminne kan du i stort sett inte installera något alls.  Eftersom det operstivsystem som finns i telefonen är Android 5.1 Lollipop och inte Android 6.0 går det inte att spara appar på MicroSd kortet.
Processorn är fyrkärnig och är en Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz. Detta är en processor som är vanlig i lite sämre budgetmobiler. Det finns ju graddskillnader inom detta segment. Allt från riktiga lågbudgetmobiler som ofta kostar under tusenlappen till telefoner som ligger snäppet under toppmodellerna. Samsung Galaxy J5 anser jag hamnar strax under mellansegmentet och alltså precis på gränsen.
Denna smartphone är en helt okej smartphone som klarar lite lättare användning men kan få kämpa något vid högre arbetsbelastning.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har LED blixt. Dessa kameror ger okej bilder.
Batteriet är på 2600 mAh och det är en okej batteristorlek speciellt med tanke på specifikationerna. Det bör klara minst en dag på en laddning.
En Samsung Galaxy J5 har ett pris runt 1800 kr och om du skaffar den ihop med ett abonnemang kan du komma riktigt billigt undan.
Jag har nyligen köpt den här telefonen till min åttaåriga son eftersom jag tycker att det är en lämplig mobiltelefon för ett barn i den åldern. Den passar även som en extra mobil att ha som backup till en dyrare och bättre smartphone.
Sedan är det ju så att långt ifrån alla har behovet att ha en mobil med topp prestanda och avancerade funktioner så den här luren fungerar även för er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar