Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 5 augusti 2016

Samsung Galaxy J5 (2016)Samsung Galaxy J5 ( 2016) har en aluminumram runt ett chassi av plast samt ett löstagbart bakstycke. Batteriet på 3100 mAh är inte inbyggt och går lätt att byta ut ifall det skulle behövas.
Eftersom den är en budgetmobil har den förstås lite sämre prestanda. En svagare processor med mera.
Displayen är på 5,2 tum, är av typen AMOLED och har 720×1280 pixlar. Detta ger en pixeltäthet på 282 ppi. Det vill säga 282 pixlar per tum. Pixeltätheten ger en bra indikation på hur skarp och bra en display faktiskt är. Som en jämförelse kan jag nämna att toppmodellen Samsung Galaxy S7 Edge har en pixeltäthet på 534 ppi.
Den processor som driver det hela är en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 GHz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 256 GB. Det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB och det är förstås alltid bra att ha möjligheten att på ett billigt sätt utöka minneskapaciteten. Det är extra viktigt när internminnet inte är särskilt stort till att börja med. En stort del av detta minne används dessutom redan av själva operstivsystemet och till förinstallerade applikationer.
Samsung Galaxy J5 är knappast något kraftmonster men den duger för lättare användning. Du som till exempel gärna spelar tekniskt avancerade spel bör helt enkelt satsa på något mer kraftfullt. Telefonens processor hänger inte riktigt med och laggar ofta när man spelar lite tyngre spel.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Kameran ger okej bilder som duger till att ladda upp på sidor som Facebook och Instagram.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är imponerande stort med tanke på mobilens storlek och bör med tanke på mobiltelefonens lägre specifikationer räcka länge. Batteriet är nämligen på 3100 mAh.
En Samsung Galaxy J5 har ett pris runt 2500 kr.
Om man vill köpa denna smartphone med abonnemang har Halebop ett som kostar 169 kr i månaden och då är kostnaden för mobilen inräknad i priset. Detta abonnemang heter Halebop Rubbet Mini.
Samsung Galaxy J5 passar dig som inte har allt för höga krav på prestanda utan bara vill ha en enkel mobiltelefon som det går att ringa med. En som klarar lättare arbetsuppgifter som att surfa på nätet och skicka sms.1 kommentar:

  1. En väldigt intressant presentation! Hur länge vara batteriet?

    SvaraRadera