Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 3 augusti 2016

Samsung Galaxy Note 7Samsung Galaxy Note 7 har precis presenterats och den har en design som liknar Samsung Galaxy S7 Edge. Den är tillverkad av en kombination av metall och glas, har en kurvad display. Likt både Samsung Galaxy S7 och S7 Edge är baksidans långsidor också kurvade för att ge en skön känsla i handen när man håller i telefonen. Runt telefonens kanter finns en ram av aluminium och både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas. Det finns inget i designen som överraskar vilket kan vara lite synd.
Displayen är av typen AMOLED och är på 5,7 tum. Precis samma storlek som vanligt alltså. Displayen har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 518 ppi.
Samsung Galaxy Note 7 har dock några nya inslag. Mobilen har en iris scanner som gör det möjligt att låsa upp mobilen bara genom att titta på luren. Det sitter en läsare i ovankanten av displayen och denna läser av och känner igen ditt öga för att därefter låsa upp telefonen. En iris scanner må vara coolt och något nytt men det känns samtidigt som en gimmick. Den fungerar däremot inte alltid bra. Ibland tar det många försök innan det fungerar.
Detta är dessutom den första mobiltelefonen från Samsung som har en USB Typ C port och denna sitter placerad på telefonens underkant.
Den är IP68 Certifierad vilket innebär att den är damm och vattentålig. Om du skulle råka tappa luren på 1,5 meter djupt vatten klarar den sig i upp till 30 minuter utan att få permanenta skador.
Fingeravtrycksläsaren i hemknappen under den stora displayen finns kvar så man har två olika säkerhets alternativ. Fingeravtrycksläsaren fungerar perfekt varje gång.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB. Minnet går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 256 GB. Möjligheten att installera ett minneskort är alltid en stor fördel.
Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,15 GHz men i vissa marknader använder man en Exonys 8890 processor på 2,3 GHz istället och det är troligen den sistnämnda som kommer att säljas i Europa.
En Samsung Galaxy Note skulle inte vara samma sak utan en S-Pen så den finns fortfarande kvar. Den har en förbättrad design samt fler funktioner. Precis som tidigare kan man använda pennan för att skriva på skärmen, rita med den och använda den som ett navigeringsverktyg på displayen.
Batteristorleken ligger på 3500 mAh samt stödjer snabbladdning.
Den bakre huvudkameran är på 12 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt.
Den främre kameran är på endast 5 Megapixlar. Många andra toppmodeller har en framåtriktad kamera på 8 Megapixlar så Samsung kunde ha valt att göra likadant.
Naturligtvis stödjer denna smartphone Samsung Pay men det är tyvärr inte något som fungerar i Sverige. I alla fall inte ännu.
Samsung Galaxy Note 7 är en av årets mest kraftfulla flaggskeps mobiler med den allra bästa prestandan och en lyxig design. Den kommer helt säkert sälja väldigt bra.
Ett förväntat pris ligger runt 8500 kr och släpps enligt uppgifter i September.
Värt att notera är att föregångaren Samsung Galaxy Note 5 aldrig släpptes till försäljning i Europa. Detta var ett felaktigt beslut av tillverkaren som de nu verkar ha rättat till för tidigare information har sagt att denna nya modell kommer att säljas även här.  Samsung har valt att hoppa över namnet Note 6 så att alla årets toppmodeller från dem har samma siffra i namnet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar