Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 10 augusti 2016

Samsung Galaxy S6 Edge Plus




Samsung Galaxy S6 Edge Plus är en fantastisk mobiltelefon att titta på. Den har en elegant och lyxig design. Precis som de senaste årens flaggskepps modeller från Samsung är den tillverkad av aluminum, plast och glas. Runt lurens kanter sitter en ram av aluminum och både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas. En nackdel med denna typ av konstruktion är att mobiltelefonen lätt får fingeravtryck så om du vill hålla mobilen fin får du helt enkelt torka av den ofta. Om du investerar i ett mobilfodral slipper du detta lilla problem men då döljer du delvis den fina designen.
Detta är en stor mobil med en AMOLED display på 5,7 tum. Den har alltså samma display storlek som de senaste mobilerna i Note serien men denna saknar både pennan och de funktioner som hör ihop med S-Pen.
Samsung Galaxy S6 Edge Plus släpptes till försäljning i Augusti 2015 och det året fick vi som bor i Europa ingen tillgång till Samsung Galaxy Note 5 så den här mobiltelefonen var det närmaste vi kunde komma.
Den stora displayen har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 518 ppi ( pixels per inch) så displayen är med andra ord otroligt skarp och bra. En stor display lämpar sig utmärkt för att titta på film och spela spel. Jag personligen föredrar en stor display framför en liten just därför.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken modell du säljer. Precis som de andra toppmodellerna från Samsung som kom det året saknas plats för MicroSd kort. Något som året modeller har.
Samsung Galaxy S6 Edge Plus är inte heller vattentät men däremot har den en fingeravtrycksläsare och den är placerad i hemknappen som sitter under displayen.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Exynos 7420 processor på 2,1 GHz.
Här finns alltså gott om kraft.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Som vanligt när det gäller kameror som sitter i Samsungs lite dyrare mobiltelefoner håller den en mycket hög kvalitet.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh vilket känns något för litet med tanke på skärmens storlek och den prestanda som finns i mobilen.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop men det är möjligt att uppdatera till Android 6.0.
Samsung Galaxy S6 Edge Plus kostar numera runt 5500 kr. Den har alltså gått ner i pris och kostar något mindre än årets toppmodeller från Samsung. Därmed kan den vara ett bra köp. Men då får du leva utan vattentätheten och du blir utan möjligheten att utöka minneskapaciteten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar