Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 16 augusti 2016

Sony Xperia E5
Sony Xperia E5 är en billig unibody mobil konstruerad av plast och den har Sony's vanliga design. Både fronten och baksidan är plana medans kanterna är avrundade för att ge ett skönt grepp. Baksidan består av matt plast.
Det finns inga knappar på telefonens front utan dessa sitter placerade på lurens kanter. Detta är en budgetmobil som släpptes till försäljning i Juni 2016 så den är fortfarande relativt ny. Den här mobiltelefonen har både stora fördelar och nackdelar och som vanligt när det gäller riktigt billiga budgetmobiler har tillverkaren kompromissat för att lyckas hålla nere priset.
Sony Xperia E5 har en LCD display på 5 tum och denna har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi. Pixeltätheten är ett bra verktyg för att se hur skarp en display är och den display som sitter här kan vara okej men det beror ju som alltid på vad just du brukar använda din smartphone till. Displayen kan upplevas lite kornig vid vissa tillfällen.
E5 har ett Ram minne på 1,5 GB samt ett internminne på 16 GB. Internminnet är lite för litet för dagens användare. Tänk på att hela internminnet aldrig står till ditt förfogande utan en stor del försvinner till mobilens operstivsystem och förinstallerade applikationer.
Minneskapaciteten går som tur är att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB. MicroSd kort är ett bra och billigt sätt att utöka en telefons minne.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är ett nästan rent Android 6.0 som fortfarande är den senaste uppdateringen av systemet. Android 7 är på väg och kommer till en början att släppas till Nexus mobiler och till bland andra kommande LG V20.
Eftersom Sony Xperia E5 är en budgetmobil kommer den förmodligen aldrig få någon system uppdatering. Riktigt billiga budgetmobiler får nämligen sällan sådana.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Mediatek MT6735 processor på 1,3 GHz. Den är långt ifrån ett kraftmonster men klarar av lättare användning.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre är på 5 Megapixlar.
Kamerorna ger bra bilder vid bra ljusförhållanden. I mörka miljöer fungerar de sämre.
Samtalsljudet är okej i telefonen men den är känslig för hur du håller i telefonen under ett telefonsamtal. Om du är skakig på handen är detta ingen mobil för dig.
Batteriet är på 2700 mAh och bör klara en dag på en laddning.
En Sony Xperia E5 har ett pris runt 1990 kr.
För de pengarna får du en enkelt dedignad smartphone med varierande prestanda. Till exempel är skärmen är inte den bästa men den bakre kameran är bra. En annan bra detalj är att du får den senaste versionen av Android och i och med det får du en mängd användbara funktioner.
Den här mobiltelefonen passar dig som inte vill eller kan köpa en dyrare och därmed bättre telefon och som mest använder sin mobil för vanligt lite lättare användning. Den passar absolut inte dig som vill använda sin smartphone som en multimedia enhet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar