Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 23 augusti 2016

Sony Xperia XASony Xperia XA är en budgetmobil i mellansegmentet som släpptes till försäljning i Juni 2016.
Detta är en kompakt smartphone med unibody konstruktion och till större delen byggd av plast. Den har den vanliga Sony designen, det vill säga att den är platt och relativt fyrkantig med lätt avrundade hörn. Vänstra och högra långsidan är av aluminum men både under och överkanten samt resten av luren är av plast.
Även om designen är okej börjar den kännas lite trist eftersom Sony har använt samma sorts design i flera år. Allt från lågbudgetmobiler till flaggskepps mobiler delar samma design och det är mest bara materialvalet som skiljer mellan dessa. Det är dags för förnyelse Sony. Displayen går långt ut på långsidorna vilket är mycket bra. Man utnyttjar mer av mobiltelefonens yta och kan på så sätt få ner storleken på telefonen.
Displayen är på 5 tum och har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294 ppi.
Pixeltätheten är en bra indikation på hur bra en display är och den här displayen är bra men långt ifrån de bästa.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Internminnet är lite för lite för dagens användare men mobilen har också plats för ett minneskort på upp till 256 GB.
Sony Xperia XA har en åttakärnig Mediatek MT6755 Helio P10 processor på 2 GHz.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Denna kamera ger bra bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och den är ovanligt bra för att vara en framåtriktad kamera. De brukar vanligtvis ha runt 5 Megapixlar som bäst.
Batteriet är på 2300 mAh och stödjer snabbladdning. Att ha en mobiltelefon med snabbladdning är naturligtvis en stor fördel. Möjligheten att ladda ett batteri helt fullt på en timme underlättar oerhört.
Sony är väldigt duktiga på att ta fram bra mobiltelefoner och även deras billigare mobiler brukar fungera helt okej. Men när man köper en budgetmobil får man ju alltid räkna med sämre prestanda och detta gäller lurar från alla tillverkare. Man får helt enkelt det man betalar för. Om du som jag använder din smartphone ofta under dagen och till en mängd olika saker är det bäst att satsa på en budgetmobil i mellansegmentet eller en flaggskepps mobil. En budgetmobil duger till dig som mest använder din smartphone till att ringa och kanske surfa på nätet någon gång emellanåt.
Sony Xperia XA är en dagliga all-round mobil med helt okej prestanda även om den har två huvusakliga nackdelar nämligen ett något för litet batteri och ett på gränsen till för litet internminne.
En Sony Xperia XA har ett pris runt 2900 kr.
Ett bättre alternativ är HTC One A9 som är helt konstruerad av metall och har bättre prestanda. Den kostar numera 3300 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar