Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 14 september 2016

Huawei Nova Plus
Huawei Nova Plus är ett större syskon till Huawei Nova och de två mobiltelefonerna delar förstås designfilosofi men det finns ovanligt nog skillnader. Vanligtvis brukar det vara så att telefoner som hör till samma serie har exakt samma design och det som skiljer åt är endast storlek och prestanda. Så är inte fallet här.
Båda är byggda av metall och har en unibody konstruktion av hög kvalitet. De har en fin sandblästrad finish på baksidan.
Som de flesta andra mobiltelefoner i denna kategori har mobilen en fingeravtryckläsare och den sitter på telefonens baksida. Huawei är bra på att ta fram fingeravtryckläsare som både läser av ditt finger snabbt och korrekt. Det fungerar varje gång.
Huawei Nova Plus har en LCD display på 5,5 tum och den har 1080×1920 pixlar det vill säga samma antal pixlar som lillebor men utspritt på en större yta. Pixeltätheten landar därmed på 401 ppi jämfört med Huawei Novas 441 ppi.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz.
Detta är en typ av processor som är vanlig i mobiltelefoner med budget prestanda men det betyder inte att processorn är dålig.
Den bakre kameran är på 16 Megapixlar och har optisk bildstabilisator, autofokus samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Batteriet är på 3340 mAh och ska enligt vad tillverkaren påstår klara mer än två dagar på en laddning vid vanligt användande. Det är klart att om du spelar mycket spel eller streamar film så tömmer du batteriet fort.
Det operstivsystem som finns i telefonen från start är Android 6.0.1 men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI 4.1. I stort sett alla tillverkare av mobiltelefoner som använder Android som grund ändrar och lägger till funktioner men Huawei gör det mer än andra. Därför brukar jag rekomenderar er som aldrig tidigare har använt en smartphone från Huawei att läsa på om deras skinn och kanske främst försöka testa deras system innan ett eventuellt köp.
I botten på mobilen sitter en USB Typ C port vilket är den nya standarden och som på senare tid har blivit mer vanligt förekommande. En nackdel är att porten har en helt ny utformning som medför att den gamla typen av laddare inte fungerar i den här luren. Du kan sannolikt inte låna någon kompis laddare ifall du till exempel reser bort men glömmer att packa ner din laddare.
Huawei har gått från att uteslutande tillverka lågbudgetmobiler till att tillverkar flaggskepps mobiler och budgetmobiler i mellansegmentet. De har med tiden blivit otroligt duktiga på att designa telefoner som ofta ser dyrare ut än de faktiskt är.
En Huawei Nova Plus har ett pris runt 426 Euro vilket direktöversatt blir 4093 kr men då är inte moms och andra utgifter inräknade.
Ett bättre och något billigare alternativ är One Plus 3 som har topp prestanda och en minst lika fin design.
Du bör som alltid fundera på vad du värdesätter mest i en smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar