Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 13 september 2016

Huawei NovaHuawei Nova är en budgetmobil i mellansegmentet som släpps till försäljning i Oktober. Den är byggd av aluminum och har den nu vanliga unibody konstruktionen. I stort sett alla tillverkare av mobiltelefoner satsar på denna typ av design. Det blir allt svårare att finna mobiler där bakstycket går att ta loss för att på ett lätt sätt byta batteri ifall det skulle nå slutet på sin livslängd. Med en unibody konstruktion blir man tvungen att skaffa en ny smartphone när batteriet slutar fungera som det ska. Alternativet är att lämna in sin mobiltelefon på en verkstad.
Huawei Nova ser designmässigt lite ut som en krymt Nexus 6P som ju är en smartphone som Huawei har tillverkat åt Google. Det operstivsystem som sitter i majoriteten av mobiltelefonerna där ute är Android och det systemet ägs av just Google.
Naturligtvis har Nova en fingeravtryckläsare och den är som vanligt när det gäller Huaweis mobiler placerad på baksidan av telefonen.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre är på 8 Megapixlar.
Huawei Nova har en LCD display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Det ger en klart godkänd pixeltäthet på 441 ppi.
Mobiltelefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och har ett Ram minne på 3 GB. Internminnet är på 32 GB och det finns plats för ett minneskort på upp till 256 GB. Minneskapaciteten går alltså att utöka på ett lätt och billigt sätt ifall du skulle behöva det.
Batteriet är på 3020 mAh och det stora batteriet i kombination med de svagare specifikationerna borgar för en bra batteritid. Detta är helt enkelt en mobiltelefon som inte behöver laddas ofta.
Det operstivsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0.1 men med Huaweis hårt anpassade skinn Emotion UI 4.1 som tyvärr inte passar alla. Det är mycket här som är annorlunda mot hur ett rent Android ser ut så kolla gärna upp detta innan ett eventuellt köp. Du kan annars riskera att vara fast med en smartphone vars funktioner och upplägg du inte alls gillar.
Huawei har också ett systerbolag som tillverkar mobiltelefoner under namnet Honor och dessa likt Huawei Nova riktar sig mot personer som inte har råd med en flaggskepps mobil men som ändå vill ha en liknande design till ett överkomligt pris. Huawei konkurrerar med andra ord mot sig själva i denna kategori av enheter.
En Huawei Nova har ett pris runt 399 Euro vilket direktöversatt blir 3800 kr.
Huaweis toppmodell Huawei P9 kostar 1000 kr mer och ger betydligt bättre prestanda.
Ett alternativ i samma prisklass är One Plus 3 som har både flaggskepps design och prestanda och alltså ger mer för pengarna. För oss som känner till mobiltelefoner blir det uppenbart att det finns många vesäntligt bättre alternativ men Huawei Nova är utan tvekan en utmärkt smartphone.
Du bör som alltid fundera på vad du värdesätter mest i en smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar