Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 12 september 2016

Huawei P9Huawei P9 är en otroligt elegant och tunn metall mobil med den numera vanliga unibody konstruktionen. Detta är i mina ögon en väldigt vacker smartphone. Den är välkonstruerad och man har verkligen tänkt på detaljerna när det gäller designen hos denna smartphone.
Mobiltelefonen har en fingeravtryckläsare som sitter på baksidan under de två kameralinserna på 12 Megapixlar. Den nya USB Typ C porten finns också den vilket innebär att luren är framtidssäkrad. Displayen är av typen LCD och är på 5,2 tum samt har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 423 ppi. Detta är en väldigt välkalibrerad och bra display som är skarp, ger bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Huawei P9 har ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Det finns också en variant med ett Ram minne på 4GB samt ett internminne på 64 GB men den varianten säljs endast på vissa marknader. Den vanliga modellen är den med svagare specifikationer.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 256 GB och det kortet placeras i samma lucka som sim kortet.
Den processor som driver det hela är en HiSilicon Kirin 955 processor på GHz. Processorn är snabb och kraftfull så mobiltelefonen ligger på i stort sett samma nivå som de allra bästa mobiltelefonerna på marknaden. Den når inte hela vägen upp till samma nivå som Snapdragon 820 men den hamnar väldigt nära.
Kamerorna på baksidan har tagits fram i sammarbete med kamera tillverkaren Leica som är en mycket känd och etablerad tillverkare av högkvalitativa kameror. Båda kamerorna är som sagt på 12 Megapixlar och har autofokus, dubbla LED blixtar men saknar optisk bildstabilisator. Den ena kameran tar bilder i färg och den andra i svartvitt. Dessa kameralinser sammarbetar ibland bland annat för att förbättra de mörka detaljerna i de bilder du tar. Naturligtvis kan du även ställa in så att du tar svartvita bilder om du skulle vilja göra det. Här finns många olika alternativ för vad du kan göra med kamerorna. De ger fantastiskt bra bilder som nästan har lika bra kvalitet som hos de allra bästa mobil kamerorna.
Batteriet är på 3000 mAh och Huawei P9 klarar av snabbladdning men den laddare som följer med paketet är tyvärr en vanlig laddare. Med den medföljande laddaren tar det två och en halv timme att ladda batteriet fullt. Om du vill utnyttja snabbladdnings funktionen behöver du investera i en snabbladdare och det är förstås mycket dåligt att en sådan inte följer med telefonen.
Mobilen kommer med Android 6.0 Marshmallow men med Huaweis egna skinn Emotion UI 4.1 som är hårt anpassat och hamnar väldigt långt ifrån ett rent Android. Innan du köper en smartphone tillverkad av Huawei bör du först känna på systemet för att se om det passar dig. Detta gäller också om du väljer att köpa en Honor mobil som ju tillverkas av ett systerbolag till just Huawei.
När det gäller designen är detta en väldigt fin och lyxig smartphone som jag personligen anser vara en av de snyggaste mobiltelefonerna på marknaden.
En Huawei P9 är förstås inte direkt billig men man får ju oftast vad man betalar för och vill du ha topp kvalitet och prestanda får man oftast spendera mer pengar. Jag skriver oftast eftersom det nu för tiden finns telefoner som kostar mindre än de dyra flaggskepps mobilerna men som i stort sett erbjuder samma design kvalitet och specifikationer.
Huawei P9 kostar runt 4990 kr om du väljer att köpa den kontant. Detta pris är visserligen billigare än vad till exempel Samsungs toppmodeller kostar men det rör sig fortfarande om mycket pengar.
Du bör som alltid fundera på vad du värdesätter mest i en smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar