Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 9 september 2016

iPhone 7 Plus
iPhone 7 Plus har nyligen presenterats och den kommer snart att släppas till försäljning ( troligen i Oktober). Dedignmässigt liknar årets två olika modeller föregångarna och den stora förändringen är avsaknaden av hörlursuttag samt att antenn linjerna har flyttats till telefonens övre och undre kanter. De har alltså blivit mindre synliga.
Mobiltelefonen har samma tunna unibody design och är konstruerad av metall.
Det är en stor nackdel att Apple har valt att ta bort hörlursuttaget för det går nu inte längre att lyssna på musik i hörlurar samtidigt som man laddar luren då USB porten används för att koppla in dina hörlurar. En adapter som följer med mobilen sätts ihop med dina hörlurar så att du kan använda dina vanliga hörlurar i USB porten. Ett alternativ är förstås att investera i trådlösa hörlurar istället.
Den runda Hemknappen under displayen på 5,5 tum fungerar även som en fingeravtryckläsare.
Denna smartphone är IP67 Certifierad och det innebär att den är damm och vattentålig och klarar av att vistas på en meter djupt vatten i upp till trettio minuter. Detta är något helt nytt för iPhone. Det är första gången en mobiltelefon från Apple är vattentålig.
Displayen har 1080×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 401 ppi. iPhone 7 Plus har med andra ord en bättre display än den mindre modellen iPhone 7.
iPhone 7 Plus har två kameralinser på 12 Megapixlar på baksidan och dessa har autofokus, optisk zoom, optisk bildstabilisator samt fyra LED blixtar. Detta innebär en stor uppgradering jämfört med föregångarna och iPhone har alltid varit duktig på att ta fram bra kameror till sina mobiltelefoner. Du får en fantastisk bildkvalitet på dina fotografier.
Den framåtriktade kameran är på 7 Megapixlar.
iPhone 7 Plus drivs av en fyrkärnig 64 bitars A10 Fusion processor på 2,4 GHz som enligt tillverkaren är fyrtio procent snabbare än den processor som sitter i föregångaren.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32, 128 eller 256 GB. Batteriet är enligt vissa uppgifter på 2900 mAh men det är ingen information som kommer direkt från Apple själva.
Det operstivsystem som finns i telefonen är iOS 10 som är en helt ny uppgradering av systemet.
iPhone har alltid betydligt sämre prestanda än konkurrenternas toppmodeller och priset är på tok för dyrt med tanke på vad man faktiskt får för pengarna. En iPhone 7 Plus har ett pris från 8795 kr och du kan hitta fantastiska smartphones med betydligt bättre specifikationer och detta till ett billigare pris.
Mobilen finns i färgerna silver, guld, rose guld, svart och en variant med en högblank svart färg som enligt Apple repas lätt.
Den här mobilen passar dig som inte bryr dig om att ha de bästa specifikationerna utan bara vill ha en smartphone som fungerar och som troligen redan äger eller har ägt en iPhone tidigare.
Du bör som alltid fundera på vad du värdesätter mest i en smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar