Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 1 september 2016

Lenovo Moto Z Play
Lenovo Moto Z Play har precis presenterats på teknikmässan IFA i Berlin. Den har samma modulära design som de övriga mobiltelefonerna i Z-serien men till ett billigare pris. Telefonen har i det närmaste samma design som sina syskon och det kan ibland vara svårt att skilja dem åt. Storleken är dessutom den samma för att det ska bli möjligt att montera samma moduler på alla mobiltelefoner.
Lenovo Moto Z Play är dock tjockare än vanliga Lenovo Moto Z som ju är extremt tunn med sin tjocklek på endast 5,2 mm.
Denna smartphone har en tjocklek på 6,99 mm och det gör att den både ser ut och känns klumpig när man har fäst en modul på baksidan av luren.
En annan skillnad när det gäller designen är baksidan tillverkad av glas istället för metall som de dyrare modellerna i samma serie har.
Lenovo Moto Z Play är vattentålig och det innebär att den tål spill och lättare regn men knappast överlever efter att ha tappats i till exempel en damm.
Telefonen drivs av en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2GHz samt har ett Ram minne på 3 GB.
Du får en mycket bra smartphone i mellansegmentet när du väljer att köpa en Lenovo Moto Z Play. Den fungerar att använda även om du väljer att inte använda moduler.
Internminnet ligger på 32 eller 64 GB och det är möjligt att utöka minneskapaciteten genom att sätta in ett minneskort på upp till otroliga 2 TB.
Displayen är på 5,5 tum och har 1920×1080 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 403 ppi.
Detta är en utmärkt display och det faktum att det inte är en QHD display är bara en stor fördel eftersom det förbättrar batteritiden. Detta kombinerat med ett stort batteri på 3510 mAh och en väldigt effektiv processor ger ett mycket bra batteriliv. Luren klarar en dag på en laddning för en person som likt mig själv använder sin mobiltelefon konstant under dagen och det är imponerande. För den som använder sin smartphone mer måttligt klarar den sig förstås längre än så. Dessutom stödjer mobilen snabbladdning och med telefonen får man en Turbo Power laddare.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har laser autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har även den blixt. Kamerorna ger bra bilder men vill du få ändå bättre bilder behöver du bara investera i en kameramodul. Det är just det som är den stora fördelen med en modulär design. Att man kan förbättra sin mobiltelefon på precis de områden som du tycker är viktigast.
Denna smartphone är framtidssäkrad genom att den har USB Typ C port vilket är den nya standarden för mobilladdare.
Lenovo Moto Z Play har ett i det närmaste rent operstivsystem med få egna tillägg. De få som finns är verkligen användbara. Vi har till exempel en fantastisk röststyrning som fungerar även när displayen är i viloläge.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0.1 Marshmallow och den kommer att få den kommande uppdateringen kort efter att den har släppts. Android 7.0 Nougat är på väg.
En Lenovo Moto Z Play har ett pris runt 400 dollar vilket direktöversatt blir 3500 kr. Ett svenskt pris när den väl släpps till försäljning kommer att bli något högre på grund av den svenska momsen Det är fortfarande ett bra pris med tanke på vad man får och om du vill ha en modulär design är detta det billigare alternativet bland Lenovos modeller.
Ett annat alternativ är LG G5 som ju också den har samma typ av design men utfört på ett annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar