Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 30 september 2016

LG X PowerLG X Power är en budgetmobil vars största fördel är dess stora batteri.
Den har en enkel design och en robust konstruktion. Den är byggd av plast och har en unibody konstruktion. Baksidan är texturerad vilket ger ett bra grepp i handen.
Om det allra viktigaste för dig är en bra batteritid och du inte har så höga krav på prestanda kan LG X Power vara ett utmärkt alternativ. Detta är en budgetmobil och det innebär alltid sämre specifikationer och ibland en mer enkel design. Jag skriver ibland för det händer att billigare mobiltelefoner faktiskt har en mer premium design som är i klass med flaggskepps mobilernas design.
LG X Power har ett Ram minne på 2 GB och ett internminne på 16 GB.
Den drivs av en fyrkärnig Mediatek MT6735 processor på 1,3 GHz och detta är tillräckligt bra för att telefonen ska orka med lättare användning. Internminnet är på gränsen till för litet för de allra flesta konsumenter. Det internminne tillverkare anger är alltid det totala och både själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer som bara tar plats och sällan används minskar den innbyggda minneskapaciteten betydligt. Detta är förstås viktigt att känna till innan man köper en ny mobiltelefon.
Denna lur har plats för ett minneskort på upp till 256 GB och det kan kompensera något men man kan oftast inte spara appar på MicroSd kort.
LG X Power har en LCD display på 5,3 tum och den har 720×1280 pixlar. Pixeltätheten ligger därmed på 277 ppi. Om du mest använder din smartphone till att ringa och kanske skicka sms duger denna display men om vill använda din mobiltelefon till mer än så duger den knappast.
Bilder och text blir ju inte lika skarpa som hos en HD display till exempel och färgerna blir ju lite urvattnade.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 3.
Den bakre kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre kameran är på 5 Megapixlar. Detta är helt okej kameror som ger bra bilder vid bra ljus förhållanden men som verkligen får kämpa i mörka omgivningar.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0.1 Marshmallow och det är bra så det fortfarande är en relativt ny uppgradering. Android 7.0 Nougat som är den senaste uppdateringen har inte nått särskilt många mobiltelefoner ännu.
Och nu till den största fördelen med den här mobilen och det är det stora batteriet på hela 4100 mAh. Med ett så pass stort batteri bör man klara minst två dagar på en laddning och förutom det stödjer mobilen snabbladdning.
LG X Power passar dig som inte vill spendera så mycket pengar på din smartphone men ändå få en okej mobiltelefon som klarar basfunktionerna utan större problem. Denna smartphone är inte för oss som använder våra mobiltelefoner till nästan allt. Mobiltelefoner är ju numera kraftfulla bärbara datorer som har många olika användnings områden. De används ju inte bara för att ringa längre.
En LG X Power har ett pris runt 2500 kr.
Som vanligt när du tänker skaffa en ny mobiltelefon bör du alltid fundera igenom hur du använder din smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det. Köp aldrig någonsin din smartphone på impuls utan fatta ett genom tänkt beslut.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar