Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 20 september 2016

Nexus 6PNexus 6P är en flaggskepps mobil som släpptes i September förra året. Den har en fantastisk metall design och kanterna är kraftigt fasade. Baksidan på denna unibody mobil är lätt avrundad så att luren ligger skönt i handen. På fronten finns framåtriktade stereo högtalare och det är helt klart den bästa möjliga placeringen av högtalare eftersom ljudet då riktas rakt mot dig. I lurens underkant sitter en USB Typ C port och det är något som bara blir mer och mer vanligt framöver. Detta innebär dock att du inte kan använda den gamla typen av laddare eftersom kabelns fäste inte passar i en mobil med USB Typ C port.
På baksidan sitter en fingeravtryckläsare och den är placerad så att man naturligt vilar sitt långfinger precis där den sitter.
En glastäckt puckel löper över hela toppen och där under sitter kameralinsen och olika sensorer. Jag tycker inte riktigt om den där stora klumpen längst uppe på mobilen för det ser lite underligt ut. Jag skulle föredra att det såg ut som på Huawei P9 som också har ett glasparti längst upp men där ligger allt plant jäms med chassit.
Nexus 6P är den mest ambitiösa och avancerade Nexus telefonen hitils och det är både bra och dåligt. Det dåliga är att mobilen hamnar i en högre prisklass än alla tidigare Nexus mobiler. Från början var de tänka att vara ett billigare alternativ och som samtidigt kunde visa upp operstivsystemet Android på bästa sätt men det är något man har börjat gå ifrån nu.
Det bra är att man får liknande design och prestanda som konkurrenternas toppmodeller.
Nexus 6P har en AMOLED display på hela 5,7 tum så det rör sig om en stor smartphone som därmed inte passar alla. Jag personligen anser att en mobiltelefon med större display ger många fördelar. Det blir lättare att läsa text på displayen, spela spel och titta på streamad film är betydligt trevligare på en stor display jämfört med en liten.
För dig som prioriterar enhandsfattning framför en utmärkt media upplevelse passar förstås inte denna phablet.
Displayen har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 518 ppi. Det är alltså en mycket skarp display med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel. Glaset skyddas av Gorilla Glas 4.
Nackdelen med att ha en QHD display är att batteritiden blir sämre än vad den skulle ha varit om man använt en HD display istället. En QHD display förbrukar mer batteri eftersom den behöver mer kraft för att hålla igång.
Eftersom Nexus 6P är Googles egna mobiltelefon är den uppgraderbar till den senaste versionen av operstivsystemet nämligen Android 7.0 Nougat. Det operstivsystem som finns i telefonen när du startar upp den för första gången är Android 6.0 Marshmallow. För er som inte vet ägs operstivsystemet Android av Google så när du köper en produkt från Google får du alltid den senaste uppdateringen och dessutom får du ett system som är som tillverkaren av systemet har tänkt sig.
Denna smartphone har en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 GHz och denna processor är en topp processor från förra året eftersom mobilen släpptes till försäljning då.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32, 64 eller otroliga 128 GB. Det finns ingen plats för ett MicroSd kort så du får leva med det minne som finns i telefonen.
Batteriet är på 3450 mAh och mobiltelefonen stödjer snabbladdning vilket naturligtvis är en stor fördel och är en funktion som alla mobiler borde ha.
Den bakre kameran är på 12,3 Megapixlar och har laser autofokus samt dubbel LED blixt. Kameran ger bra bilder som duger för att lägga upp på sociala medier som till exempel Facebook, Twitter eller Instagram.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Detta är en Nexus mobil och när det gäller dessa sammarbetar Google med olika mobiltelefon tillverkare när det gäller hårdvaran. Det vill säga designen av telefonen. Innehållet däremot är något som Google tar fram helt själva. Varje år tillverkas mobilen av en ny tillverkare och förra året var det Huawei och LG som fick chansen. Det släpptes nämligen två olika modeller och denna tillverkades av Huawei.
Tråkigt nog känner den stora massan fortfarande efter flera år inte till vad Nexus är för något. Det är ju synd för risken är att folk där ute går miste om ett bra alternativ.
En Nexus 6P har nu ett pris runt 3990 kr och det priset avser varianten med 32 GB internminne.
Du bör som alltid fundera på vad du värdesätter mest i en smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar