Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 28 september 2016

Xiaomi Mi5s PlusXiaomi Mi5s Plus är en stor smartphone med en unibody aluminum konstruktion samt en bortstad finish. Kanterna är krökta i riktning mot baksidan. På baksidan sitter en fingeravtryckläsare och luren har också den nya standarden USB Typ C.
Den har en helt okej design och topp prestandan är jämförbar med många av årets flaggskepps mobiler. Det är till och med så att den har en nyare och bättre processor än konkurrenternas.
Xiaomi Mi5s Plus har nämligen en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,35 GHz och detta är en helt ny processor. I kombination med ett stort Ram minne blir denna mobiltelefon ett riktigt kraftmonster.
Det finns en vanlig variant med ett Ram minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB men sedan finns även en värstingmodell med hela 6 GB i Ram minne och ett internminne på otroliga 128 GB.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 4 Megapixlar.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0 Marshmallow men med Xiaomis egna skinn MIUI 8. Alla mobil tillverkare som har operstivsystemet Android i sina mobiltelefoner använder Android som grund men lägger till sin egna stil och sina egna funktioner. Det bästa enligt min åsikt är att ha ett så rent operstivsystem som möjligt.
Batteriet är på 3800 mAh vilket bör ge en bra batteritid och förutom det så stödjer mobilen snabbladdning via Quick Charge 3.0 så när batteriet väl börjar bli tomt fylls det på väldigt fort. Detta är en stor fördel och kombinationen stort batteri och snabbladdning är oslagbar.
Xiaomi Mi5s Plus är en väldigt bra smartphone som har mycket att erbjuda likt många andra mobiltelefoner säljs den inte i butik i Sverige men den kommer förstås kunna beställas på nätet.
Tyvärr är det fortfarande så att många konsumenter ser negativt på mobiltelefoner som är tillverkade i Kina och det är synd för deras mobiler är minst lika bra som de tillverkade i andra länder och de är oftast billigare.
Jag tror att den inställningen beror på att man tänker att det bara är billiga kopior men det är ju inte så.
En Xiaomi Mi5s Plus kostar från 344 dollar och det motsvarar 3500 kr. Det är ett mycket bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar