Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 19 september 2016

Xiaomi Redmi 3s PrimeXiaomi Redmi 3s Prime är en budgetmobil som erbjuder mycket för pengarna. Den har ett aluminum chassi med antenn band både upptill och nedtill på telefonen. Den har en fingeravtryckläsare vilken är placerad på exakt rätt ställe på mobilens baksida. Fingeravtryckläsaren sitter precis där ditt pekfinger naturligt vilar när du håller i luren.
En Xiaomi Redmi 3s Prime köper du direkt från Xiaomi Store och den säljs inte i butik utan den måste beställas via nätet. Möjligheten att känna på mobiltelefonen innan ett eventuellt köp är alltså begränsad.
Displayen är på 5 tum och den har 1280×720 pixlar. Pixeltätheten landar på 294 ppi.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är 32 GB vilket är fullt tillfälliga för de allra flesta. Att investera i en mobil med mindre internminne är inget jag rekomenderar eftersom mindre internminne innebär att mobiler fylls för fort. Ett internminne på till exempel 16 GB blir gränsen till för litet. Det internminne som anges är alltid det totala. Själva operstivsystemet och förinstallerade applikationer tar upp mycket av den platsen.
Minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 128 GB. Tänk dock på att det oftast inte går att spara appar på MicroSd kort.
Xiaomi Redmi 3s drivs av en åttakärnig Snapdragon 430 processor på 1,4 GHz. Denna processor varken saktar ner eller laggar vid vanligt användande och det beror på att telefonens hantering av minnet är mycket aggressivt och applikationer som ligger på i bakgrunden stängs ned rutinmässigt för att spara batteriet.
Batteriet är på hela 4100 mAh och stödjer snabbladdning vilket naturligtvis är väldigt bra. På grund av att det stora batteriet ska få plats är mobiltelefonen relativt tjock med en tjocklek på 8,5 mm.
Ett så stort batteri i kombination med lite lägre prestanda ger förstås en fantastiskt batteritid så Xiaomi Redmi 3s Prime bör klara minst två dagar på en laddning vid vanligt användande.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Operstivsystemet som sitter i telefonen är Android 6.0.1 Marshmallow men med Xiaomis egna skinn MIUI 7. Alla tillverkare använder Android som grund men lägger till sin egna stil och egna funktioner. Vissa gör detta mer än andra. Jag personligen föredrar ett mer rent Android men det är något du får leva utan ifall du väljer en mobiltelefon från Xiaomi.
Xiaomi är ett företag som satsar på att ta fram billiga mobiltelefoner men vi i Sverige får tyvärr inte riktigt lika billigare priser som i andra länder på grund av de höga skatterna. Priset på en Xiaomi Redmi 3s Prime ligger runt 135 dollar vilket direktöversatt blir 1146 kr men ett svenskt pris blir betydligt högre på grund av den svenska momsen.
Om du letar efter en utmärkt all-round mobil som med lätthet klarar av normalt användande och som har ett batteri som varar länge kan Xiaomi Redmi 3s Prime vara ett bra budget alternativ. Men det blir förstås inte riktigt samma bra deal det är utomlands.
Du bör som alltid fundera på vad du värdesätter mest i en smartphone och basera ditt slutgiltiga beslut efter det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar