Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 10 oktober 2016

Är Nexus mobilerna döda?
Nexus programmet startade med Nexus One som kom i Januari 2010. Nexus mobiler och surfplattor togs fram i sammarbete med olika kända mobil tillverkare och var tänkta att visa upp ett rent Android operativsystem och detta till ett billigare pris. Syftet i början var att de skulle vara en praktisk mobiltelefon för utvecklare men har på senare år även riktat sig mot vanliga konsumenter.
Google har under åren har hunnit sammarbeta med många olika tillverkare och detta har lett till åtta väldigt olika mobiltelefoner.
Nexus mobiler har aldrig aktivt marknadsförts och är delvis därför fortfarande relativt okända bland allmänheten och det är synd för dessa telefoner har många fördelar. De har alltid haft topp specifikationer och har alltid levererats med ett helt rent Android utan bloatware. Det finns med andra ord inte många förinstallerade applikationer som bara tar upp plats och som du sällan använder. Du får dessutom alltid alla uppdateringar av operstivsystemet före alla andra.
Prisutvecklingen hos dessa mobiler har på senare år gått mot ett högre och högre pris och det är förstås synd men samtidigt har förstås kompromisserna minskat. När man vill ta fram en lite billigare lur blir man som tillverkare tvungen att spara in på något och då gäller det att spara in på rätt saker.
De senaste och troligen sista mobiltelefonerna i raden är Nexus 6P som tillverkades av Huawei och Nexus 5X som tillverkades av LG.
I och med att Google har tagit fram nya smartphones under namnet Google Pixel är det inte så sannolikt att de även kommer att satsa på Nexus. Pixel telefonerna håller samma höga priser som de flesta andra flaggskepps mobiler och det är en tråkig utveckling. Min önskan vore att Google satsade på båda programmen och att Nexus linjen skulle vara ett billigare alternativ.
Tyvärr ser det i nuläget inte ut att bli så som jag skulle vilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar