Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 13 oktober 2016

Blackberry DTEK60Blackberry DTEK 60 är en kommande smartphone från Blackberry och den riktar sig huvudsakligen mot företag som vill ge sina anställda en säker och produktivt smartphone. Den har alla Blackberrys produktivitets och säkerhets funktioner. Här finns säkerhets inställningar som har bakats in i processorn redan under processor tillverkningen och den har kryptering aktiverad redan från start.
Blackberry har slutat att tillverka och designa sina mobiltelefoner själva utan det lejer de bort till sammarbets partners men de har full kontroll över både designen och det som finns inne i själva telefonerna. Programvaran tar de fortfarande fram själva.
DTEK 60 som enligt vissa uppgifter kommer att presenteras den 17 Oktober har en premium design. En ram av metall löper runt mobiltelefonens kanter och både fronten och baksidan är täckta av ett lager glas. Den har alltså en numera vanligt förekommande design. På baksidan finner man en kameralins ( som sticker ut något från chassit), en fingeravtryckläsare samt Blackberrys logga. Många toppmodeller delar design med Blackberry DTEK 60 och det kan på sätt och vis vara lite trist eftersom det naturligtvis är betydligt roligare att ha en smartphone med lite annorlunda design.
Denna smartphone har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på otroliga 534 ppi. Detta är med andra ord en mycket skarp display med bra färgåtergivning. Att ha en stor display underlättar förstås när man ska skriva och läsa text och i alla fall jag tycker att det är viktigare än enhandsfattning.
Luren har en fyrkärnig Snapdragon 820 processor på 2,2 GHz samt ett Ram minne på 4 GB. Internminnet är på 32 GB och det är fullt tillräckligt för de allra flesta användare. Om internminne inte skulle räcka till dina filer och dokument kan du sätta in ett minneskort på upp till 256 GB.
Denna smartphone har helt enkelt gott om plats.
På mobilens baksida sitter en fingeravtryckläsare vilket den billigare Blackberry DTEK 50 saknar. Det är förstås rätt så nödvändigt att ha en fingeravtryckläsare på en mobiltelefon med så pass mycket fokus på just mobil säkerhet så det är synd att DTEK 50 inte har en sådan.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning vilket är bra. Den kan ladda batteriet åttiotre procent fullt på trettio minuter. Den har Quick Charge 3.0.
I botten av luren sitter den nu vanliga USB Typ C porten. Den har dock fortfarande nackdelen av att inte vara vanligare än den gamla standarden och detta kan ibland vara något besvärligt. Ifall du skulle råka glömma din laddare när du till exempel reser bort blir det ibland bli lite bekymmersamt på grund av att långt ifrån alla har samma sorts laddare. Möjligheten att kunna låna en laddare av en kollega minskar. Du riskerar att inte ha möjlighet att ladda din mobils batteri.
Kameran på baksidan är på 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar. Dessa två kameror bör ge ganska bra bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Nu när Blackberry på sätt och vis har övergett sitt egna operstivsystem har den här mobilen Android 6.0.1 Marshmallow.
Blackberry DTEK 60 är ett utmärkt verktyg för kreativt arbete och det är precis det som är syftet med denna och övriga av Blackberrys mobiltelefoner. Denna duger däremot även som multimedia enhet vilket oftast inte har varit fallet med Blackberrys tidigare modeller.
En DTEK 60 kommer att ha ett pris runt 500 dollar och det motsvarar 4700 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar