Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 5 oktober 2016

Google Pixel
Google Pixel har presenterats och det är en ny smartphone som har ett helt rent operstivsystem. Den kommer med Android 7.1 Nougat som är den allra senaste versionen av systemet och denna mobiltelefon kommer att få uppdateringar före alla andra eftersom detta är Googles mobiltelefon och som alla vet är det just Google som äger operstivsystemet Android.
Man vet inte riktigt ännu ifall Pixel mobilerna ska ersätta Nexus eller om de båda telefonerna är tänkta att existera samtidigt. Det troliga är dock att Nexus linjen upphört.
Pixel har en ganska vanlig unibody metall design med avrundade hörn. Både fronten och baksidan är helt plana. I mobilens underkant sitter en USB Typ C port och det är en ny standard som bara blir allt vanligare.
Telefonen är IP53 Certifierad vilket innebär att den tål att vistas ute i regn men knappast klarar av att tappas i djupt vatten. Den har alltså bara ett lättare skydd mot väta.
Baksidan är byggd av en kombination av glas och metall där den övre delen av telefonen består av glas och undre delen av metall. Detta är en ovanlig design som gör att mobiltelefonen sticker ut i mängden.
På bakstycket finner man kameralinsen, en fingeravtryckläsare samt bokstaven G som alltså står för Google. Denna smartphone har tidigare påståts tillverkas av HTC men det nämns nu inte alls och HTC har inte sin logga någonstans på luren.
Google Pixel har en AMOLED display på 5 tum och den har 1080×1920 pixlar. Pixeltätheten landar därmed på 441 ppi. Displayen är av hög kvalitet och duger gott och väl.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 821 processor på 2,15 GHz och detta är en helt ny processor som är framtagen för att sitta i de allra kraftfullaste och snabbaste mobiltelefonerna. Det vill säga toppmodellerna.
Telefonen har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 32 eller 128 GB. Det finns tyvärr inte någon plats för ett minneskort men det utrymme som finns i telefonen bör ju räcka för de allra flesta och om du har för vana att tanka ner mycket filer och appar köper du helt enkelt den version som har mest internminne.
Den bakre kameran är på 12 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar och både den och den bakåtriktade kameran ger fantastiska bilder.
Batteriet är på 2770 mAh och mobiltelefonen stödjer snabbladdning vilket är en stor fördel och något som är svårt att leva utan när man väl har provat. Att snabbt kunna fylla på batteriet när man är på språng är verkligen praktiskt och en funktion som borde finnas i alla mobiltelefoner.
Google Pixel passar dig som vill ha ett helt rent operstivsystem utan onödiga funktioner du sällan eller aldrig använder. En telefon utan bloatware och som får uppdateringar av operstivsystemet tidigt är naturligtvis väldigt bra.
En sådan lur blir också enklare att använda eftersom det inte finns en massa krångliga funktioner och inställningar att lära sig.
En Google Pixel har ett pris från 649 dollar vilket direktöversatt blir 5915 kr. Ett svenskt pris blir betydligt högre så en Google Pixel är inte direkt billig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar