Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 20 oktober 2016

HTC Desire 526G PlusHTC Desire 526G Plus är en budgetmobil som släpptes till försäljning i Januari 2015 så den är inte helt ny.
Den har en rektangulär design likt de flesta smartphones nu för tiden men har samtidigt detaljer som skiljer ut mobiltelefonen från mängden. Hörnen är avrundade och mobilen är konstruerad av en blank plast som drar till sig fingeravtryck och damm och detta gäller mest den helt svarta varianten. Då är det bättre att välja en med en ljusare färg. De Vita varianterna har en annan färg runt lurens kanter och runt kameralinsen och det är ganska färgglatt och fint.
HTC Desire 526G Plus har en LCD display på 4,7 tum och denna display har endast 540×960 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 234 ppi. En display med så litet pixelantal blir något urvattnade och inte riktigt så skarp som man skulle vilja. Om du mest använder din mobiltelefon för att ringa är displayens kvalitet av mindre vikt men om du spenderar mer tid med att titta på displayen blir det förstås mindre bra. Kom ihåg att det alltid är dina behov som avgör vilken mobil du ska välja.
Ta dig tid att fundera igenom hur du använder din mobiltelefon och vad som är viktigt för dig. Köp aldrig en mobil på impuls bara för att du gillar designen.
I den här luren sitter en åttakärnig processor på 1,7 GHz. Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8 eller 16 GB beroende på vilken variant av mobilen du väljer. Jag skulle rekomendera att du köper den som har mer internminne eftersom 8 GB är på tok för lite för de allra flesta konsumenter. Även om du sällan tankar ner applikationer blir det en för liten minneskapacitet eftersom de förinstallerade apparna uppdateras regelbundet och varje gång de uppdateras äts minneskapaciteten upp. När du köper en flaggskepps mobil får du också räkna med uppdateringar av operstivsystemet men detta sker däremot sällan hos riktigt billiga budgetmobiler som denna.
Den bakre kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Det innbyggda batteriet är på 2000 mAh och det är något för litet för att batteriet ska klarar en dag på en laddning. Jag brukar rekomendera ett batteri på minst 2300 mAh för med ett mindre riskerar du att vara tvungen att ladda batteriet ofta. En budgetmobil med svagare processor och lägre prestanda klarar sig dock bättre än en mobiltelefon med topp prestanda och litet batteri.
HTC Desire 526G Plus passar dig som inte vill eller kan spendera så mycket pengar på din smartphone och som inte har så höga krav. För en person som oftast bara ringer, skickar sms och kanske surfar någon gång under dagen kan den här mobilen duga men knappast för oss andra.
Den kan även fungera som ett barns första mobiltelefon eller som en reserv telefon ifall den du brukar använda går sönder.
En HTC Desire 526G Plus har ett pris från 1500 kr och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna.
Den här mobiltelefonen är en budgetmobil som hamnar ganska långt ned på skalan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar