Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 14 oktober 2016

Lenovo C2Lenovo C2 är en budgetmobil och det märks redan på designen. Den har en enkel, praktisk design och är helt byggd av plast. Telefonen är platt men kanterna och hörnen är avrundade.
Den här mobilen är tänkt att vara ett riktigt billigt alternativ för dig som vill ha en ny mobiltelefon men inte har särskilt höga krav på prestanda. Om du är en person som vill ha en billig smartphone som är lätt att använda och mest använder din mobiltelefon till att ringa kan denna lur passa dig.
Den är kompakt med en LCD display på 5 tum. Displayen har 720×1280 pixlar så pixeltätheten blir 294 ppi. Den display som sitter i mobilen är långt ifrån den bästa men om du ändå mest tänker använda din mobiltelefon för att ringa har det ingen stor betydelse. En displays kvalitet blir betydligt viktigare när man tänker använda sin mobiltelefon som en multimedia enhet och till exempel spela spel eller titta på streamad film.
Lenovo C2 har en fyrkärnig Mediatek MT6735 processor på 1 GHz. Denna smartphone är alltså långt ifrån ett kraftmonster men den går ändå att använda vid lättare användning. Att spela tekniskt avancerade spel på denna smartphone kommer inte fungera särskilt bra. Spelen kommer både laddas långsamt och när man väl spelar kommer det lagga betänkligt.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8 eller 16 GB. Jag rekomenderar inte den version som har minst internminne eftersom det är för litet för de allra flesta av dagens konsumenter. Du bör tänka att en stor del av den innbyggda minneskapaciteten redan är förbrukad från start. Förinstallerade applikationer samt systemet själv tar alltid upp en stor del av internminnet och det är något som inte alla tänker på innan de köper sin nya telefon.
Ett för litet internminne leder snabbt till problem även om du inte brukar ladda ner applikationer eftersom de som redan finns i luren uppdateras och varje gång de uppdateras äts mer minne upp. Till slut finns det inget utrymme kvar.
På baksidan av Lenovo C2 sitter en kamera på 8 Megapixlar och den har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Detta är en budgetmobil så räkna inte med den allra bästa kvaliteten när det gäller kamerorna.
Batteriet är på 2750 mAh och bör med tanke på de lägre specifikationerna klara minst en dag på en laddning.
Det operstivsystem som finns i telefonen är Android 6.0 Marshmallow och det är bra för det är fortfarande en relativt färsk version av systemet. Visserligen har Android 7.0.1 släppts men det har inte hunnit nå ut till särskilt många mobiltelefoner ännu. Det är främst Googles egna mobiltelefoner som har fått denna uppdatering.
Det vill säga Nexus mobiler och de nya Pixel mobilerna kommer med Android 7.0.1 Nougat.
En Lenovo C2 har ett pris runt 1300 kr och med tanke på det låga priset kan man inte räkna med så mycket. Man får helt enkelt oftast det man betalar för.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar