Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 21 oktober 2016

LG JoyLG Joy är en billig lågbudgetmobil med nödvändiga specifikationer och en enkel design. Mobilen är liten och tjock så om du är van med en tunn mobiltelefon kommer den att kännas klumpig.
Detta är en mycket billig smartphone och det blir uppenbart varför när man tittar på de blygsamma specifikationerna. Det rör sig också om en 3G mobil vilket kan vara bra att känna till. De flesta nyare mobiltelefoner har nu 4G så det är en gammal standard som innebär att det går lite långsammare när du surfar på nätet.
LG Joy lanserades i Februari 2015 och har numera ett pris runt 1000 kr.
Den har en LCD display på 4 tum med 480×800 pixlar så pixeltätheten landar därmed på 233 ppi. En display med så få pixlar blir urvattnad, så färgerna är alltså bleka och har en dålig färgåtergivning.
Mobiltelefonen drivs av en dubbelkärnig Snapdragon 200 processor på 1,2 GHz så förvänta dig inte något kraftmonster om du väljer att köpa den här luren.
Ram minnet är på 512 Megabyte och internminnet är på endast 4 GB. Jag brukar rekomendera ett Ram minne på minst 1 GB och ett internminne på minst 8 GB. Detta anser jag vara ett absolut minimum för att få en mobiltelefon som klarar av det allra enklaste som att ringa och skicka sms. LG Joy har en prestanda som hamnar långt under min rekomendation så mitt råd är att lägga till åtminstone femhundra kronor till så att du kan få en mobiltelefon som faktiskt fungerar någorlunda.
LG Joy har plats för ett minneskort på upp till 32 GB men det kompenserar inte fullt ut för det låga internminnet. På MicroSd kort går det oftast inte att spara appar. Mycket av det innbyggda minnet har redan förbrukats av operstivsystemet och förinstallerade applikationer och du får med andra ord inte direkt mycket utrymme till dina filer, appar, bilder och dylikt.
Den bakre huvudkameran är på 5 Megapixlar och har LED blixt. Den främre kameran av typen VGA har 0,3 Megapixlar.
Det rör sig inte direkt om de bästa kamerorna där ute och det är svårt att få till bra bilder som duger till någonting.
Batteriet är på 1900 mAh. Det är återigen allt för litet men telefonens låga specifikationer gör att batteriet ändå räcker nästan en dag innan man behöver ladda.
LG Joy är en typ av smartphone man bör undvika och den har så pass låg prestanda att den inte duger till någon över huvudtaget. Även om du är en person som endast använder din mobiltelefon för att ringa räcker inte specifikationerna till. Alla applikationer uppdateras någon gång och när de gör så äts den lilla mängd minneskapacitet du har tillgängligt i mobilen raskt upp och när det inte längre finns någon plats slutar vissa funktioner fungera. Telefonen blir dessutom allmänt seg.
Det är bland annat därför det är så viktigt att investera i en smartphone med något så när bra prestanda. Riktigt billiga lågbudgetmobiler är helt oanvändbara.
Det är viktigt att inte köpa en smartphone på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut.
Titta inte bara på designen och priset för specifikationerna är minst lika viktigt eftersom det är helheten som räknas. Vad du använder din mobiltelefon till bör också spela in i ditt val av mobil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar