Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 24 oktober 2016

Mobilen som arbetsverktyg.
Potentialen i att ha en bra smartphone som ett arbetsverktyg sträcker sig långt bortom att bara använda den för att ringa och ta emot samtal. En smartphone kan bli den allra viktigaste kontorsutrustningen och ta över från den stationära datorn som istället blir ett komplement.
En smartphone är inte svårare att använda än en dator och dagens flaggskepps mobiler är ofta kraftfullare än många datorer.
Tyvärr verkar långt ifrån alla företag dra full nytta av möjligheten till ökad rörlighet.
Mobiltelefoner kan hjälpa små och stora företag att förbättra kommunikationen genom att ge de anställda bättre tillgång till information och andra resurser när de arbetar utanför kontoret.  En smartphone kan vara ett oumbärligt arbetsverktyg.
En mobiltelefon är så mycket mer än bara en telefon och det är dags att fler förstår detta.

Anställda som arbetar på fältet kan komma åt information och resurser i företagets databas via en säker internetanslutning. Den anställde kan ansluta till nätet, skriva och läsa mail och skicka dokument. Det innebär förstås ökad produktivitet och effektivitet.
Boka in möten blir lättare eftersom man inte är bunden till en dator eller ett skrivbord. Man har helt enkelt kontoret i fickan.
Man kan ha en telefon konferens via mobilen när man är på resande fot och man kan ge presentationer med hjälp av sin smartphone som blir ett idealiskt verktyg. Om det redan finns en dator och projektor där du ska leverera presentationen kan du använda telefonen som en bärbar disk.
Det är alltså nu för tiden fullt möjligt att utföra de flesta arbetsuppgifter, om inte alla arbetsuppgifter genom mobiltelefonen ifall du har har ett akademiskt arbete och då blir det naturligtvis extremt viktigt att ha en bra smartphone som klarar kraven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar